Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinden bir son dakika haberi geldi. Turnalı Madenciliğe ait kömür ocağında dün saat 15.30 sıralarında göçük meydana geldi.

Yaşam 22 Ocak 2024 0
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinden bir son dakika haberi geldi. Turnalı Madenciliğe ait kömür ocağında dün saat 15.30 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçi 11 saat sonra kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 15.30'da Kilimli ilçesi Gelik beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait 11 numaralı saha 7 numaralı ocağı çalıştıran Turnalı Madencilik'te meydana geldi. İşçilerin çalıştığı bölgeden uzak mesafede meydana gelen göçükte enkaz altında kimse kalmazken, yürüyüş yolu taş, toprak ve kömür ile kapandı.

Göçüğün diğer tarafında kalan madenciler 26 yaşındaki Furkan Bahar ve 33 yaşındaki Anıl Açıcı, ocak içinde haberleşme için kullanılan diafon yardımıyla yeryüzündeki santrale göçük nedeniyle yüzeye ulaşamadıklarını ve iyi oldukları bilgisini paylaşarak, yardım istedi. Diğer maden işçileri ise arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç