Zirvede PUBG Var: En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zirvede PUBG Var: En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Belli Oldu

Bilim ve Teknoloji 21 Mart 2021 18:17 0
Zirvede PUBG Var: En Çok Oynanan Mobil Oyunlar Belli Oldu

Koronanın, dünyanın tamamına yayılmasının ardından herkes evine kapandı. Bu dönemde internet üzerinden yapılan aktiviteler, oynanan oyunlar oldukça popüler olmaya başladı.

Özellikle mobil olarak oynanabilen oyunlar yaygınlaşırken bu oyunlardan online olarak oynanabilen oyunlar tercih edildi.

IDC tarafından bir araştırma yapıldı ve geçen sene yapılan araştırmanın sonucu yayımlandı. Yayınlanan yeni verilere baktığımızda, oyun sektörünün dünya geneli toplam geliri 2020’de yaklaşık 180 milyar dolara ulaştığı, 2020 yılında ise bu durumun yüzde 20 oranında artış gösterdiği bildirildi.

Oyun sektörünce yaşanan bu gelişmenin ardından bir araştırma daha yapıldı ve ülkemizde 2020 yılında en çok oynanan mobil oyunların hangileri olduğu tespit edildi. 10 oyunluk listenin ilk sırasına baktığımızda bunun Pubg Mobile adlı savaş oyunu olduğu görüldü.

Diğer oyuncularla birlikte online şekilde oynanan bu oyun, milyonlarca kullanıcısı ile dünyada önde gelen oyunlardan. İşte kullanıcıların mobilden en çok oynadığı oyunlar:

PUBG Mobile
Brawl Stars
Candy Crush Saga
Roblox
Among Us!
101 Okey Plus
Subway Surfers
Minecraft Pocket Edition
Headball 2
Words of Wonders

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç