Ziraat ve Halk Bankası'ndan Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ziraat ve Halk Bankası'ndan Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi

Evlilik planı yapan gençler için bankalar harekete geçti ve yaz aylarından önce kredi kampanyası başlattı.

Kredi 7 Nisan 2022 12:07 1
Ziraat ve Halk Bankası'ndan Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi

Evlenecek gençlere bankalardan iyi haber geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre bazı bankalar, evlenecek gençlere düşük faizli ihtiyaç kredisi vermeye başladı.


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte evlilik hazırlıkları başladı. Binlerce gencin beklediği yaz aylarının gelmesi ile birlikte evlenecekler , hazırlıklarını hızlandırdı. Çeyiz alış verişi için araştırmalara başlayan vatandaşlar, zamlarla karşı karşıya kaldı ve büyük şok yaşadı. Mobilya takımlarına bakan gençler en büyük şoku burada yaşıyor. Geçen seneye oranla oturma grubu, yatak ve yemek odası takımlarında 3 kata yakın fiyat artışı olduğu görüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan sektör yetkilileri, geçen sene 25 bin lira seviyesinde olan takımların bu sene 75 bin liraya kadar çıktığını , mobilya satışlarının da yüzde 40 oranında azaldığına yer verildi.


BANKALAR HAREKETE GEÇTİ

Düğün sezonu için geri sayımda sona gelinirken gençler, mecburen kredi araştırmaya başladı. Mobilyacılardan taksitle ürünlerini almayı planlayan gençler, kalan masrafları da banka kredisi ile halletmek istiyor. Bu durum sonrası bankalar harekete geçti ve gençlere yönelik banka kredisi kampanyaları başlatıldı. Başlatılan kampanyalar ile evleneceklere 100 bin liraya kadar düşük faizli kredi veriliyor.


ZİRAAT BANKASI EN UYGUN FAİZLE KREDİ VERİYOR

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada 1.55 Faiz oranı ile evlenecek gençlere banka kredisi kullandırılacağı açıklandı. 36 ay vadeye kadar kullandırılan söz konusu kredide limit 25 bin liradan başlıyor ve 50 bin liraya kadar çıkabiliyor. Söz konusu kredinin geri ödemesine de baktığımızda ayda masraflar hariç 1917 liralık bir taksit ödemesi olduğu ve toplamda 69 bin 41 liralık geri ödemenin yapılacağı görüldü.


HALK BANKASI'NIN KREDİSİ

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada evlilik kredisi faiz oranı, 25 ile 50 bin arasındaki krediler için Ziraat Bankası'nda olduğu gibi 1.55 olarak açıklandı. 50 bin ile 100 bin lira arasında kredi çekmek isteyenlere ise 1.69 faiz seçeneği sunuluyor.


Evlenmek isteyen , ancak parası olmayan gençler, bankalara müracaat ederek düğün kredisi kullanmak için başvurularını yapabilirler. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da düğün kredisi kampanyası düzenliyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bna kredi değil altanetif lazım kredi haram neden bu haramı izleyeyim zaten evleniyoruz bir dünya borç olacak neden devlet evlenecek genlere destek çıkmıyor