Ziraat Bankası Açıkladı: İlk Evini Alacaklara 31 Bin TL Devlet Desteği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ziraat Bankası Açıkladı: İlk Evini Alacaklara 31 Bin TL Devlet Desteği

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada ilk evini alacak vatandaşlara 31 bin TL destek verileceği açıklandı.

Emlak 19 Haz 2022 16:18 2
Ziraat Bankası Açıkladı: İlk Evini Alacaklara 31 Bin TL Devlet Desteği

İlk evini alacaklara devletten 31 bin TL destek.

Ziraat Bankası  tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ilk evini alacak vatandaşlara destek ödemesi yapılacağına yer verildi. Devlet Katkılı Konut hesabı açan vatandaşlara yapılacak destek ödemesi, "Hayalinizdeki evin kapısı Ziraat'le açılıyor" başlığı ile duyuruldu. 

Söz konusu açıklamada konut hesabı açarak buraya para yatıracak ve para biriktirecek vatandaşa devlet desteği sağlanacağına yer verildi. Açıklamada, "Ziraat Bankası'na gelip bir Konut Hesabı açtırın. En az 3 yıl birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin %20'sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin." ifadelerine yer verildi. 

KİMLERE VERİLECEK?

Banka tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki şartları taşıyanlara destek sunulacağına yer verildi:

  • 07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
  • Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar,
  • Konut satın aldıktan itibaren 6  ay içinde gerekli belgelerle Bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı'ndan yararlanabilecektir.
  • Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır.
  • Devlet katkısı almak için başvurulan konut dışında, 07.04.2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir.

EN AZ VE EN FAZLA NE KADAR YATIRILACAK?

1 aylık ve 3 aylık dönemlerde para yatırılabiliyor. Her ay konut hesabına para yatıracak kişi en az 707 lira, en fazla 7 bin 70 lira yatıracak. 

3 ayda bir para yatırmak isteyenler ise ayda en az 7 bin 121 lira, en fazla ise 21 bin 212 lira ödeme yapacak. 

Açılışta bir defaya mahsus 84.850,36 TL'ye kadar para yatırabilir.

FAİZSİZ HESAPTA GETİRİ NE KADAR?

Faizsiz hesap açarak her ay para yatıran kişilere yapılacak destek ödemesi şu şekilde:

Buna göre baktığımızda 60 ay vadeli hesaba para yatırdığınızda, yatırdığınız toplam paranın yüzde 20'lik kısmı devlet tarafından vatandaşa verilecek. 60 aydan fazla para yatırana 31 bin 149 lira destek ödemesi verilecek.  Açıklamada, "En az 36 aylık düzenli birikimini tamamlayan ve konut alımı yapan katılımcılar konut hesabı için Devlet katkısı başvurusu yapabilecektir." denildi.

FAİZLİ AÇILABİLİYOR

Konut hesabı hem faizli hem de faizsiz hesap olarak açılabiliyor. İki seçenekte de devlet desteği bulunmaktadır. Mevduat hesabı açıp para yatıranlar, devlet desteğinin yanı sıra faiz geliri de elde etmiş olacak. Ziraat Bankası mevduat faizi yüzde 14 seviyesinde. Bu da 20 bin liraya kadar faiz indirimi olabiliyor ve toplamda 50 bin liradan fazla destek alabiliyor. 

BAŞVURU

Konut hesabı açmak isteyenlerin kendilerine en yakın Ziraat Bankası'na gitmesi gerekmektedir. Banka şubesinden konut almak için hesap açabilir ve para birikimi yaparak devlet katkısından faydalanabilirsiniz.

GÜNCELLENMELİDİR

60 ay vadeye kadar yapılan 31 bin TL'lik destek ödemesi oldukça az. Bankanın bu konuda güncellemeye gitmesi ve destek tutarını mutlaka yükseltmesi gerekmektedir. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk ev Alacaklara devlet birşey yapacaksa faizsiz kredi versin 48aya bölsün birde yanına 30bini versin o vakit bir anlamı olur gerisi bizi yorar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3-5 yıl sonra vereceği 30 bin TL nin bi değeri olmayacak ki. Tamamen cebimizdekini alıp faizde işletip kendi ceplerini doldurmak için yapılmış. Saçma sapan bir kampanya