Ziraat Bankası Açıkladı: Dileyen Herkese Kredi Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ziraat Bankası Açıkladı: Dileyen Herkese Kredi Verilecek

Ziraat Bankası Genel Müdürü yaptığı açıklamada krediye ulaşmanın artık kolay olduğunu ve başvuranlara kredi verildiğini söyledi.

Bankalar 15 Haz 2022 19:48 22
Ziraat Bankası Açıkladı: Dileyen Herkese Kredi Verilecek

Bankalar diyor ki herkes kredisini kesinlikle ödüyor.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir açıklama yapıldı ve Türkiye'de kredi çekenlerin borçlarını geri ödediğine yer verildi. 

Denizli'de Nihat Zeybekci Kongre Merkezi'nde, Denizli İş Dünyası ve Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı düzenlendi ve düzenlenen bu toplantıya bankaların genel müdürleri ile iş insanları katıldı. Bu simleirn yanı sıra programa Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da katılım gösterdi ve programda konuştu.

Hastalık döneminde tüm dünya ekonomilerinin kötü günler geçirdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar, Türkiye ekonomisinin bu dönemde yüzde 3.1 seviyesinde daraldığını söyledi. 

Ekonomilerin adeta ölüm kalım savaşı verdiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Çakar, "Sürecin birçok sektöre olumsuz etkileri oldu. Pandemi döneminden 2021 yılına gelirken bu sefer de şöyle bir süreçle karşılaştık; arz yeteri kadar büyüyemedi, tedarik zinciri maalesef yeteri kadar işletilemedi. Aşının bulunmasıyla 2022 yılına geldiğimizde artık ticari hayat işlemeye başladı. Tedarik zinciri yavaş yavaş korunmaya başlandı. Talep canlanmaya başladı, insanlar harcama yapmak istediler ancak arz, üretim yeteri kadar olmadı. Bu da maalesef dünya ticaretinde ciddi bir enflasyona neden oldu. Bütün küresel ekonomi çok büyük bir enflasyonla karşı karşıya kaldı." ifadelerini kullandı. 

KREDİ

Türkiye'de herkesin krediye erişebildiğini, krediye erişimde herhangi bir problem olmadığını söyleyen Çakar, çekilen kredilerin doğru mecralarda kullanılması için çaba harcadıklarını söyledi. 

En çok kredi kullanan sektörün imalat sanayi isektörü olduğunu söyleyen Çakar, kredi kullanım oranının yüzde 28 seviyesinde olduğunu söyledi. Çakar sözlerini, "Sonra ticaret yüzde 16, inşaat yüzde 10, enerji yüzde 9 pazar payına sahip. Son 1 yıl içerisinde imalat sanayisinin 2 puan kazandığını görüyoruz. Daha önce yüzde 26 idi. Aslında kredinin selektif olarak kullandırılması, doğru mecralara kullandırılması, üretime, yatırıma kullandırılması noktasında burada bir farkındalık bir yönlendirme olduğunu görüyoruz." şeklinde sürdürdü.

Kredilerin geri ödemelerinde de sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Çakar, "Kredilerin tahsilinde de bir problem yok. Peki sektör olarak verdiğimiz kredileri tahsil edebiliyor muyuz? 2021 yılında yüzde 4,2 olan tahsili gecikmiş alacak oranı Mayıs 2022 itibarıyla yüzde 2,7'ye düşmüş durumda. Bakın küresel bir kriz var. Yanı başımızda bir savaş var. Ancak tahsili gecikmiş alacak oranı yani kredilerin tahsil kabiliyeti hakikatten çok iyi. Bu arada kredilerin tahsili gecikmiş alacak kalemlerine intikal etmiş olması bu kredinin battığı anlamına asla gelmiyor. Bunların bir kısmı yapılandırılıyor, bir kısmı gecikmeli ödeniyor. Dolayısıyla Türkiye'de kredilerin tahsilatı noktasında hiçbir sorun kesinlikle bulunmamaktadır. Krediler kesinlikle tahsil oluyor. Biz Türk bankacılık sektörü olarak reel sektörü destekleyebilecek kabiliyette, güçte ve iradedeyiz. Yeter ki hep beraber üretelim, yatırım yapalım, ihracat yapalım ve istihdam sağlayalım." şeklinde sonlandırdı.

Çakar açıklamasında isteyen herkese kredi verildiğini , krediye ulaşmanın Türkiye'de kolay olduğunu söyledi. 

Ziraat Bankası kredi başvuruları , bankanın internet sayfasından ve şubelerinden yapılmaktadır. 

Peki siz kolay ulaşıyor musunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (22)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kredimi yapılandırmak istiyorum zorlanıyorum diyorum Şub gidiyorum genel müd olumsuz diyor emekliyim ne yapayım o zaman nasıl olacak genel müd soyurorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaç gündür kredi bekliyorum çıkmıyor laf olsun diye haber yapmayinzemekliyimmassida ziraattan alıyorum neye yarar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Servis işi yapıyorum emekliyim iki defa Kredi müracaatı yaptım olumsuz yanıt gönderildi.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ziraat Bankası vermiyo ya kredi kartı bile vermiyo
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Halk bankadins muracat ettik cekemedik