Zincir Marketler Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Maaş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zincir Marketler Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Maaş

Zincir marketlerin çalışanlarına ek maaş zammı yapacağı açıklandı. Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren açıklamanın detayları yazımızda.

Çalışma Hayatı 12 Haz 2022 20:25 0
Zincir Marketler Asgari Ücrete Ek Zam Yapıyor: İşte Yeni Maaş

Zincir marketler ve bankalar asgari ücrete zam yapıyor.

Yüksek gelen enflasyon nedeniyle asgari ücret sene başından bu yana eridi. Artan fiyatlar, kiralar ve tüm kalemlere gelen zamlar, asgari ücretlinin alımını ciddi drecede düşürdü. Bu nedenle asgari ücrete sene ortasında bir ara zam yapılması isteniyor. Asgari ücretle çalışanlar zam yapılmasını istiyor ancak bu konuda hala net bir haber gelmedi. 

MART AYINDA ERİDİ HAZİRAN'DA ZARARDA

Asgari ücrete sene başında yüzde 50 oranında zam geldi. Gelen zammın ardından yüksek gelen enflasyon, Mart ayında asgari ücret zammını iyice eritmeye başladı ve diğer aylarda asgari ücretli zarara girdi. Sene başından bu yana 5 aylık enflasyon farkı 28,12 seviyesinde geldi ve enflasyon karşısında asgari ücret sene başından bu yana 1195 lira eridi.

ZİNCİR MARKETLER ARA ZAM YAPIYOR

Zincir Marketler Derneği tarafından yapılan son dakika açıklamasında , yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarının eridiği ve zam yapılmasının artık zorunluluk haline geldiğine yer verildi. 

Zincir Mağazalar Derneği Başkanı Serhan Tınastepe yaptığı son dakika açıklamasında üyelerin tamamının zam yapacağını söyledi ve “Enflasyondan en fazla sabit gelirliler etkilendi. Gelirleri ciddi derecede eridi. Yılbaşında güçlü bir zam yaptığımızı düşündük fakat 3-4 ayda bu maaşlar enflasyon karşısında eridi. Birçok üyemiz ara zamlar ile çalışanlarını destekleme gayreti içinde. Üyelerimizin tamamına yakını ya ara zam yaptı ya da temmuz da yapacak” ifadelerini kullandı. 

Edinilen bilgilere göre zincir marketlerin yüzde 20 civarında bir maaş zammı yapması ve en düşük maaşı 850 lira zamla 5 bin 103 liraya çıkarması bekleniyor.

Bunun yanı sıra TÜSİAD, asgari ücretin eridiğini ve yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. MÜSİAD da asgari ücretin yükseltilmesini istedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar da asgari ücrete zam yapılmasını istedi.

BANKACILIK SEKTÖRÜ DE ZAM YAPACAK

Özel sektörde ilk zam haberi bankalardan geldi. Garanti Bankası geçen Nisan ayında zam yaptı. Akbank da açıklama yaptı ve maaşlara zam yapacağını söyledi.

Bu bankaların yanı sıra TEB ve QNB de zam yapacağını duyurdu.

Asgari ücrete zam yapılacak mı yapılamaycak mı sorusunun cevabı hala netlik kazanmadı. Haziran ayı sonunda bu konu netlik kazanacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç