Zenginlerin Dev Bankadan Kaçışı Hızlandı: Tüm Paralarını Çekiyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zenginlerin Dev Bankadan Kaçışı Hızlandı: Tüm Paralarını Çekiyorlar

Dev bankadan kaçışlar başladı. Gelen son dakika açıklamasında birçok zenginin parasını çektiği bildirildi.

Bankalar 16 Ekim 2022 12:02 0
Zenginlerin Dev Bankadan Kaçışı Hızlandı: Tüm Paralarını Çekiyorlar

Dev bankadan kaçışlar başladı: Binlerce kişi parasını çekiyor.

Aralarında Türkiye, Asya ve Orta Doğu'daki birçok zengin ailenin de bulunduğu milyarder isimlerin bankadaki servetlerini riske atmamak için paralarını çekmeye başladığı açıklandı. Yüz milyonlarca dolarlık işlem yapan Asya'da bir aile ofisi, ofisi, bankanın özel müşteri bölümünde işlem kuyruğu olduğunu, birçok kişinin servetlerini bankadan çekmeye başladığı bildirildi.

Bu durum sonrası müşterilerine güven vermeye, güvence sağlamaya .çalışan Credit Suisse banka çalışanları da bu konuda müşterilerini rahatlatmaya, herhangi bir gelir para kaybı yaşamayacakları konusunda onları ikna etmeye çalışıyor. Personeller, müşterilerinin garanti açısından paralarını kısa vadeli Amerika hazine bonolarına yatırmaları gerektiğini söylüyor.

4.5 MİLYARLIK AÇIK VAR

Credit Suisse'in uzun zamandır gündemde olan yeniden yapılandırılmasını nasıl finanse edileceği hala belirsiz. Dün dünya basınında çıkan bazı haberlerde 4.5 milyar frank civarında sermaye açığı olan bankanın bunu kapatmak için bazı biirmleri satmaya hazırlandığına yer verildi.

AÇIĞI KAPATMAK İÇİN SATIŞLAR BAŞLADI

Satılması düşünülen birimler arasında Zürih borsasını yönetmekte olan SIX Group 'taki hisseler, borsada işlem görmekte olan bir İspanyol yatırım şirketi olan Allfunds'un yüzde 8.6'lık hissesi ile aşağıdaki diğer birimler yer alıyor:

İki uzman İsviçre bankası,

Pfandbriefbank

Bank-Now 

 American Express

Swisscard

6 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Bankanın 50 bin çalışanı olduğu ve bunlardan 6 bininin işten çıkarılmasının planlandığı bildirildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç