Zamlı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylıklarının Yatacağı Zaman Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zamlı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylıklarının Yatacağı Zaman Açıklandı

Zamlı engelli aylıkları, ağır hasta aylıkları ile evde bakım aylıklarının ne zaman yatacağı açıklandı.

Ekonomi 23 Tem 2022 08:37 0
Zamlı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylıklarının Yatacağı Zaman Açıklandı

Zamlı evde bakım aylığının ne zaman hesaplara yatacağı açıklandı.

Bilindiği üzere Temmuz ayının ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından memurların ve emeklilerin maaş zamları belli olmuş, buna ek olarak Haziran ayının sonunda başlayan toplantılar Temmuz ayının ilk günlerinde sona ermiş ve asgari ücret 2022 yılının ikinci yarısı için yeniden belirlenmişti. Bununla birlikte birçok kalemde maaş artışları yaşandı.

Maaş artışı yaşanan kalemlerden biri de sosyal yardımlar oldu. Engelli olnalara verilen maaşta düzenleme yapıldı ve Temmuz ayı sonrası Sağlık Kurulu Raporuna göre yüzde 40 ila 69 arası engelli aylığı alanların maaşı bin 226  lira seviyesine çıkarılırken yüzde 70'in üzerinde engelli olan bireylere verilen maaş da bin 840 lira seviyesine çıkarıldı.

Bunun yanı sıra Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psikososyal ve mali kayıp yaşayan kişiler için verilen düzenli nakdi yardım miktarı da 2 bin 354 liraya çıkarıldı. Hafif silikozis aylığı 2 bin 650 lira seviyesine çıkarılırken, orta silikozis için verilen para ayda 3 bin 29 lira seviyesine kadar çıkarıldı. Ağır silikozis aylığı ise 3 bin 375 lira oldu.

EVDE BAKIM AYLIĞI AĞUSTOS'TA

Temmuz ayında evde bakım aylığını zamsız  alan vatandaşlar, zamlı maaşı ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde zamlı aylıkalrın Ağustos ayında hesaplara yatacağına yer verildi. Peki siz Temmuz ayında evde baım aylığınızı zamlı mı aldınız zamsız mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç