Zamlı asgari ücret hangi ayda alınacak ne zaman geçerli olacak 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zamlı asgari ücret hangi ayda alınacak ne zaman geçerli olacak 2024

Asgari ücret ne zaman hesaba yatacak? Zamlı asgari ücret ne kadar olacak? İlk zamlı maaş ne zaman hesaba yatacak? İşte detaylar.

Zamlı asgari ücret hangi ayda alınacak ne zaman geçerli olacak 2024

Zamlı asgari ücret hangi ayda alınacak?

2024 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammının açıklanmasının ardından işçiler, zamlı maaşı ne zaman alacaklarını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu durumun detaylarına yer verdik.

VEDAT IŞIKHAN AÇIKLADI: YENİ ASGARİ ÜCRET 17 BİN 02 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan az önce yaptığı açıklamada 2024 yılından geçerli olacak asgari ücret zammını açıkladı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz yeni asgari ücretin çalışmalarını tamamladı. Komisyonun hedefi tüm tarafların istediği şekilde sınırı belirlemektir. İşçi ve iş veren tarafında bir hakem rolü üstlendik. Süreçte olumlu yaklaşım gösteren tüm paydaşlara teşekkür ederim.

Burada bir asgari ücret alt sınırı belirlemenin yanı sıra, sorunların çözümü için yapıcı yaklaşım gösterilmesinin olumlu bulduğumu söylemek istiyorum. İlgili bakanlıklarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederiz.

Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yüzde 49 artış yapmış oldu.

Yeni asgari ücretin hayılı olmasını diliyorum."

HANGİ AYDA HESAPLARA YANSIYACAK?

Asgari ücret 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17 bin 2 lira olacak. 1 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında çalışan bir işçi, bu çalışmanın karşılığında 17 bin 2 lira alacak. Özel sektörde genellikle maaşlar çalıştıktan sonra ödendiği için maaşın Ocak ayının sonunda hesaplara yatması bekleniyor. Siz ayın kaçında maaş alıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Son dakika haberlerinden , gündem haberlerinden, yerel haberlerden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Mersin mut ilçesinde ne yazıkki halen bu asgari ücret kabul görmüyor aylık maaş 12 bin işinize gelirse deyip geçiyorlar. Yani mut ayrı bi devletmiş gibi yasalar asgari ücret uygulayan işletme yok.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
HER AYIN 1 YADA 5 İNDE
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Her ayın 5 ve 10 nu arası