Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan anlaşmanın tam metni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan anlaşmanın tam metni

Son dakika haberi: Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolün tam metni ortaya çıktı. İşte tam metin.

Seçim 24 Mayıs 2023 12:16 0
Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan anlaşmanın tam metni

Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolün tam metni ortaya çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmeden sonra açıklama geldi. Ümit Özdağ yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini şu ifadelerle duyurdu:

"Birinci turun sonunda görük ki ortaya çıkan görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz' diye sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatandaşlarına dönemsini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun"

PROTOKOLÜN TAM METNİ AÇIKLANDI

Açıklanan protokol şu şekilde:

Kapsam:
Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılack iş birliği esaslarını kapsamaktadır.

Amaç:
21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant borç talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; milli birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç