Yüzde 7.5 faizli kredi başvuru detayları ve hesaplaması açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 7.5 faizli kredi başvuru detayları ve hesaplaması açıklandı

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde deprem illerindeki esnaflara verilecek düşük faizli kredinin detaylarına yer verildi.

İş Dünyası 7 Mart 2023 18:46 0
Yüzde 7.5 faizli kredi başvuru detayları ve hesaplaması açıklandı

Son dakika haberi: Hayata Dönüş Kredisi detayları açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Hayata Dönüş Kredisinin detaylarına yer verildi. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu kredi desteğin detaylarına yer verdik.

Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen son dakika bilgilere göre krediden ve desteklerden depremde ağır hasar alan Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ve Osmaniye ile tüm ilçelerinde, Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki esnaflar yararlanacak.

Söz konusu finansman paketi, depremden etkilenen il ve ilçelerdeki esnafa işletme sermayesi ihtiyaçalrına yönelik finansman desteği sağlamak için oluşturuldu. Kredi ile esnaf ve sanatkarlara azami 250 bin liraya kadar 12 ay geri ödeme olmadan toplamda 60 ay vadeli finansman sağlanacal.

Faiz oranı yüzde 7.5 olacak ve devlet destekli kredinin yarısına Hazine Maliye Bakanlığı destek verecek. Ödemeler 12 aydan sonra 1 3 ya da 6 ay sıklıkla olacak.

Kredi paketinden depremde ağır hasara uğrayan ve 6 Şubat'tan önce vergi kaydı olan esnaf ile sanarkarlar faydalanacak.

Geri ödemesiz dönemde müşteri için tahakkuk edecek faiz ödeme tablosu doğrultusunda sonraki yıl taksitlerine bölnecek ve vade süresince tahsil edilecek.

Kredi paketi başvurusu 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Kredi Tutarı: 250.000,00 TL
Faiz Oranı: %0,60
Taksit Sayısı: 60 ay
Taksit Tutarı: 5.146,02 TL
Geri Ödenecek Toplam Tutar: 308.761,11 TL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç