Yüzde 55 faiz veren bankalar hangileri? İşte 32 günlük, 92 günlük en yüksek mevduat faizi hesaplama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 55 faiz veren bankalar hangileri? İşte 32 günlük, 92 günlük en yüksek mevduat faizi hesaplama

Parasını mevduat hesaplarına yatıranlara verilen rekor düzeydeki faizler, her geçen gün daha da artıyor.

Bankalar 15 Ara 2023 0
Yüzde 55 faiz veren bankalar hangileri? İşte 32 günlük, 92 günlük en yüksek mevduat faizi hesaplama

Yüzde 55 faiz veren banka.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın aldığı politika fazi artırım kararları sonrası bankaların mevduat hesapları faiz oranları rekor seviyelere kadar çıktı. Peki yüzde 55 faiz veren banka hangisi? Hangi bankalar ne kadar mevduat faizi veriyor? 32 günlük mevduat hesabı faiz getirisi ne kadar?

Önceki gün Resmi Gazete'de de bir düzenleme yayınlandı ve yayınlanan düzenleme ile birlikte mevduatta 400 bin lira olan devlet güvencesi, Yeniden Değerleme Oranına göre arttı ve 650 bin lira seviyesine kadar yükseltildi.

Mevduatta alınan bu karar sonrası vatandaşların, bankalara ilgisi daha da arttı ve birikmiş parası olan vatandaşlar, bunu değerlendirmek, enflasyon karşısında parasının değerini kaybettirmek istemeyen vatandaşlar parasını banka mevduat hesaplarına yatırmaya başladı.

Bankalar ise bu ilgi sonrası faiz oranlarında yarışa girerek daha fazla faizle yatırımcıları kendi bankasına çekmek istiyor. Bu kapsamda en fazla faiz veren bankalar, yüzde 55'lere kadar faiz vereceğini duyurdu.

Hesaplamasına baktığımızda bugün parasını bankaya 92 günlük, yani 3 aylık faize yatıranlara yüzde 55 faiz verildiği görülüyor.

92 günün sonunda ise 3 milyon 469 bin 200 lirasını bankaya yatıran kişilere 3 ayın sonunda 455 bin 911 TL'lik net faiz ödemesi yapılır. 3 milyon 469 bin lira yatıranların vade sonunda parası toplamda 3 milyon 925 bin lira olur.

Aşağıda, söz konusu bankaya parasını yatıran vatandaşın vade sonunda alacağı paranın hesabına yer verilmiştir:

3 milyon 469 bin liranın aylık faiz getirisi 151 bin 970 lira seviyesinde oluyor. 3.5 milyon lirası olan bir kişi, bankadan ayda 13 asgari ücretten fazla, hemen hemen 7 memurun maaşı kadar gelir elde etmiş olacak.

Bankalara baktığımızda internet sitelerinde sadece normal mevduata verilen faiz oranları gösteriliyor. Yüzde 50 üzeri mevduat için bankalara başvurmanız gerekmektedir. Bankalar, yeni müşterilerine özel ya da yatırılacak paraya göre faiz seçenekleri sunuyor. Bankaların mevduat faizi oranları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç