Yüzde 40'a Varan Zam Kararı! Yapı kredi, İş Bankası, Garanti BBVA,TEB...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 40'a Varan Zam Kararı! Yapı kredi, İş Bankası, Garanti BBVA,TEB...

Bankalar peş peşe duyurdu! Enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen bankalar yıl sonunu beklemeden zam kararı aldı. Ara zamda oranlar yüzde 40'ları buluyor. İşte bankaların zam kararının detayları...

Bankalar 24 Tem 2022 17:27 1
Yüzde 40'a Varan Zam Kararı! Yapı kredi, İş Bankası, Garanti BBVA,TEB...

Bankalar peş peşe duyurdu! Enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen bankalar yıl sonunu beklemeden zam kararı aldı. Ara zamda oranlar yüzde 40'ları buluyor. İşte bankaların zam kararının detayları...

Edinilen bilgiye göre, yüksek enflasyon nedeniyle Yapı Kredi, ara zam kararı aldı. Nisan ayında çalışanlarına yüzde 48 oranında zam yapan banka, bu yıl ekim ayında da ikinci bir enflasyon zammı yapacaktı. Ancak, Genel Müdür Gökhan Erün‘ün talimatı ile banka tüm çalışanlarına ekim ayındaki farkın dışında ortalaması yüzde 15’e gelen 2 bin 250 lira brüt zam yaptı.

ŞEKERBANK'TAN YÜZDE 35 ARA ZAM 

ParaMedya'da yer alan habere göte, Şekerbank da sendika ile bir protokol imzalayarak çalışanlarına yüzde 35 ara zam verme kararı aldı.

Böylece 2022 yılının temmuz ayında yapılan yüzde 35 zam ile yıl sonuna kıyasla yapılan toplam artış oranı yüzde 85 olarak gerçekleşecek.

Her yıl nisan ayında yaptığı zammı personelini mağdur etmemek için şubat ayına çeken TEB, enflasyonun yükselmeye devam etmesi nedeniyle personeline bir kez daha zam yaptı.

Bankanın tüm personele ortalama yüzde 40 zam yaptığı bildirildi.

QNB FİNANSBANK 

Her yıl nisan ayında yaptığı personel zammını, “mağduriyeti önlemek” adına ocak ayına çeken ve ortalama yüzde 40 zam yapan QNB Finansbank, enflasyonun yüzde 60’ın üzerine çıkması nedeniyle ara zam kararı aldı.

Banka haziran ayından başından itibaren tüm personele eşit olarak yansıtmaya başladı. Banka, zam konusunda bütçe çalışmalarının başladığını bildirdi.

GARANTİ BBVA 

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağının gündemde olduğu dönemde Garanti Bankası asgari ücret zammını beklemeden tüm çalışanlarına nisan ayında yüzde 25'lik zam yaptı.

Ancak enflasyondaki artış nedeni ile yapılan zam miktarının yetersiz kalması dolayısıyla ek zam kararı alındı. Tüm çalışanlara ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 24'lük ek zam yapıldı. Böylece Garanti Bankası çalışanları 2022'de üçüncü zammını almış oldu.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu Garanti Bankası tarafından çalışanlara üçüncü kez zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Babuşcu şu ifadeleri kullandı;

Garanti BBVA çalışanlarına yılın üçüncü zammı…Banka yönetimi bugün enflasyonist ortam nedeniyle çalışanlarına Ağustos ayından geçerli olmak üzere % 24 zam kararı aldı. 2022 yılında Ocak ve Nisan aylarında % 54 zam yapan Bankanın toplam zam oranı % 91 olarak gerçekleşmiştir.

İŞ BANKASI 

İş Bankası üst yönetimi ve BASİSEN arasında yapılan görüşmeler sonucunda artan hayat pahalılığı karşısında çalışanların refah payını artırmak amacıyla bir dizi karar alındı.

Buna göre çalışanlara 01 Mayıs 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yıl sonuna kadar gıda ve temel ihtiyaçların karşılamak amacıyla her ay 2.000 TL Maxi Puan yüklenmesine,

Ayrıca halen 40 TL olan günlük yemek ücretlerine % 50 zam yapılarak 60 TL’ye çıkarılmasına,

AKBANK'TAN İKİNCİ ZAM 

Bankadan yapılan açıklamada 2023'te yapılacak zammın öne çekildiği açıklandı. Akbank çalışanlarına yüzde 25 zam yapacak. Yeni maaşlar temmuz ayına yansıyacak. Tüm personel zamdan yararlanacak.

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, tüm personele hitaben attığı elektronik postada şunları söyledi:“Bildiğiniz gibi, bankamızda ücret artışları yılda bir kez ocak ayında gerçekleşiyor. Bu sene yüzde 36.08 oranındaki yıllık tüketici enflasyonunu baz alarak ve hiç bir arkadaşımızın ücret artış ortalamasının altında kalmayacak şekilde ücretlerimizi yılbaşında düzenlemiştik.

Ancak ülkemizde yüksek seyreden enflasyon nedeniyle, 2022 yılına özgü olarak ücretlendirme uygulamamızda bir değişiklik yapma gereği gördük. Rutin uygulamada ocak 2023’te ücret düzenlemesinin bir kısmını öne çekerek temmuz ayında bankamız genelinde yüzde 25 oranında artış yapacağız.”

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
text