Yüzde 40 Zam İptal Edildi: İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 40 Zam İptal Edildi: İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam

Son dakika haberi: Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada yüzde 40'ın yerine gelecek zamma yer verildi.

Çalışma Hayatı 24 Haz 2022 09:12 63
Yüzde 40 Zam İptal Edildi: İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam

Asgari ücrete yüzde 40 zam iptal oldu: İşte beklenen yeni miktar.

AK Parti'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgide Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asgari ücrete yüzde 40 zam gelmeyeceğini, yüzde 40'lık zammın emeklilere geleceğini söyledi.

Bu açıklama sonrası asgari ücrette 5500 liranın üzeri hayal olurken Kurtulmuş, "Temmuz ayında işçi emeklileri de dahil olmak üzere alım gücünü daha yukarı çıkaracak bir fiyat ayarlaması, yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var" ifadelerini kullandı.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 40 ZAM

Dün açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati , kamu personelleri ile emeklilere yüzde 40 civarında maaş zammı geleceğini söyledi. 

ANKARA'DA KONUŞULAN

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret için masada görüşülen rakamı aktardı.

Kulis bilgilerini aktaran Şahin, memur ile emeklilere yüzde 40 civarında maaş zammı beklendiğini, bu zamla birlikte kamu personeli emeklilerinnin maaşının 4 bin 300 lira seviyesinden 6 bin 20 liraya çıkacağı öğrenildi. 

En düşük emekli maaşı ise 2 bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkacak. 

REFAH PAYI ZAMMI

Edinilen bilgilere göre Ocak ayında kamu personelleri için gelen 2,5 puanluk refah payı düzenlemesnin Temmuz ayı için de yapılacağı öğrenildi. 

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 17 ZAM

Şahin açıklamasının devamında asgari ücretten alınan 750 liralık vergiden vazgeçilmesi ve asgari ücretin 5004 liraya çıkarılmasının planlandığı öğrenildi.

Sizce 5 bin lira uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (63)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendilerine gelince hiç konusulmadan %40 örtülü ödenekten harcadıkları yetmiyormuş gibi bize gelince Yarabbi Şükür sizlerin bir an önce gittiği günü göstersin bize yaradan inşallah.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunların dini imanı para olmuş kendilerine %100 zam işçilere gelince aylarca proje yapılıyor nasil verdiğimizi geri alırız planı yapıyorlar...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret diye bisey yok kardeşim bugün dilencinin yovmiyesi bile bir asgari ücretliye fazla 850 tl ye oturur Ken ev sahibi çık diyor eve ben gelecem diyor ev bakıyorum aylardır 2500 tl den assa ev yok onlar da oturulacak halde bile değil ise gitmek için servise binsem 800 tl civarı arabaya ile gitsem gelsem ki araba daha makul oluyor acil durum.vs araba 1700 tl yakıyor doğal gaz elektirik şu ekmek gıda alamıyoruz bok mu yiyelim 100de yüz de devletçi ve milliyetciyiz Allaha şükür ama gel gör ki piktes uygulaması temizlik görevlisi olarak çalışıyorum zorla işten ayrılma dilekçesi imzalatildi biz devlet millet dedikçe neden bu devletimiz sürekli fakirin tepesine çöküp zengine verip fakir sen de zaten yok zaten yok sen bok ye diyenlerin önüne geçip bunu yapanın anasından emdigini burnundan getirmiyor illa kendi adaletinizi kendimiz mi sağlayalım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretlede enaz yüzde 40 yapılması lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kim hak yiyorsa zehir zikkim olsun helal etmiyorum