Yüzde 20 Daha Ucuz Ev ve 2. El Araba
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzde 20 Daha Ucuz Ev ve 2. El Araba

Ev ve Araba alacakları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada daha uygun fiyata ev ve araba alınabilecek yöntemin detaylarına yer verildi.

Emlak 20 Haz 2022 12:46 0
Yüzde 20 Daha Ucuz Ev ve 2. El Araba

Birçok kişi bilmiyor: Ev ve araba alacaklara yüzde 20 daha ucuz.

Ev ve araba almak isteyen vatandaşları ilgilendiren yeni açıklama geldi. Ev ile araba almak isteyen birçok kişinin bilmediği yol bankalardan ev ve araba almak.

BANKA NASIL SATIYOR?

Banakalar son dönemlerde ciddi şekilde taşıt ve konut kredisi verdi. Tabi kredileri çeken vatandaşlardan bazıları ne yazık ki durumu kötüye gittiği için krediyi ödeyemedi. Hayat pahalılığı nedeniyle kredisini geri ödeyemeyen vatandaşların evlerine bankalar tarafından ipotek konuldu.

Haciz gelen evler ve arabalar bankaların internet sitesi üzerinden satılıyor.

FİYATI UYGUN OLDUĞU İÇİN VATANDAŞLAR BURAYA YÖNLENDİ

Bankalar , rayiç bedeli üzerinden kredi verdiği evi, bu eve biçtiği fiyat üzerinden satışa sunduğu için fiyatlar normal piyasanın yüzde 15 ile 20 altında oluyor. 

Kredi borcunu ödeyemeyenler, bankanın üzerinde bulunan ipoteği olan araç ile konutlarını ipotekli şekilde satıyor. Bankaların haczettiği az sayıdaki araç ve konutlar ise ana para ve faizini birkaç katına katlayan fiyatlar nedeniyle kısa süre içinde satılıyor.

Bankalar , kendi internet siteleri üzerinden yayınladıkları duyurularla, ihale usulü bu evleri satışa sunuyor. İhale usulü olduğu ve birçok vatandaşın bilmemesi nedeniyle evler ve arabalar oldukça uygun fiyatlara satılıyor. 

Garanti BBVA Tüketici Finansmanı Direktörü Koray Öztopçu, Dünya Gazetesine verdiği röportajda, son dönemlerde kredi kullanım sayısının arttığını , ancak sorunlu kredilerin toplam kredilere göre daha da azaldığını söyledi. 

Öztopçu yaptığı son dakika açıklamasında, “İnsanlar bir noktadan başka noktaya gitmek için farklı araçları kullanmak istemiyor. Dolaysıyla artan talebe bağlı olarak satışlar artıyor. Dolaysıyla taşıt kredi oranları ve bireysel kredi oranları da artıyor. Özellikle BDDK’nın şubat ayında kredi vade oranlarını artırması da piyasayı hareketlendirdi. Bankalar ve finansman şirketlerinden sağlanan taşıt kredileri pazarı hızlı bir büyüme göstererek 126 milyar TL’ye ulaştı. Bunun yaklaşık 27 milyar TL’sini bireysel müşteri oluşturuyor. BDDK’nın düzenlemesi öncesinde bu rakam 18 milyar TL’ydi” dedi.

Öztopçu, açıklamasının devamında taşıtlara değindi ve “Otomotivde kredi borcunu ödeyemediği için takibe düşen tüketici neredeyse yok gibi. Çünkü müşteri elindeki o değerli ürünü kaybetmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

ÇOĞU KİŞİ BİLMİYOR

Ev ve araba almak isteyen kişilerin birçoğu bankalar tarafından yaılan taşıt ve konut satışlarından haberdar değil. Bu sistemle ihale usulü ev ve araba alabiliyorsunuz.

KREDİ DE VERİLİYOR

Bu ürünleri alacak vatandaşlara bankalar kredi de veriyor.

TAŞIT VE EMLAK İLAN SAYFASI

Bankaların gayrimenkul ve araç satış sayfaları şu şekilde:

Ziraat Bankası gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/gayrimenkul/satilik-gayrimenkuller

Vakıfbank gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://www.vakifbank.com.tr/satilik-gayrimenkul-ve-araclar.aspx?pageID=166

Halk Bankası gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://www.halkbankgayrimenkul.com.tr/

Garanti BBVA gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://www.garantibbva.com.tr/tr/garanti_hakkinda/garantiyi_taniyin/gayrimenkuller.page

Akbank gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://gayrimenkulsatis.akbank.com/GM/GM_GayrimenkulListMain.aspx

Yapı Kredi gayrimenkul ve taşıt satışı sayfası:

https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kredi-hakkinda/satilik-gayrimenkuller/

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç