Yusuf Tekin'den sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi hakkında açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin'den sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi hakkında açıklama

Son dakika haberi: Sözleşmeli öğretmen alımında son dakika haberi geldi ve bütün takvimin 2 hafta içinde başlatılmış olacağı söylendi.

Yusuf Tekin'den sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi hakkında açıklama

Öğretmen alımında son dakika haberi geldi: 15 gün içinde bütün takvim başlatılacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den yeni müfredat ve öğretmen ataması hakkında son dakika açıklaması geldi.

Milliyet Gazetesi'nden Abdullah Karakuş'a açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, yeni müfredatta sadelikten yana olduklarını ve çağdan kopmadıklarını söyledi. Diğer dünya ülkeleri ile karşılaştırıldığında öğrencilerimizin ciddi bir yükü olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya ile karşılaştırdığımızda öğrencilerimizin aşırı bir yükü var. Bilgiye erişmenin zor olduğu dönemde oluşturulan içerikler mümkün olduğunca fazla bilgi yüklemek üzerine oluşmuş. Çağ değişti. Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu dönemde biz hâlâ bilgi yüklemeye devam edersek o zaman biz çağdaş ülkelerden kopmuş oluruz. Çağı yakalamamız için yapmamız gerekiyor. Onlar revize etmişler. Müfredatı hafifletmişler. Öğrencinin yükünü azaltmışlar. Biz de aynısını yapmak istiyoruz, yükü hafifletmek istiyoruz. Bu dönüşümü mutlaka yapmamız gerekiyor"

ATAMA AÇIKLANIYOR

Sözleşmeli öğretmenlik atama duyurusunun bugün kabineden sonra açıklanacağını, branş dağılımlarının da belli olacağını söyleyen Bakan, 15 gün içerisinde bütün takvimin başlatılmış olacağını söyledi. Bakan Tekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi (bugün) hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanır. Başvuru alıp mülakat takvimini açıklarız. 15 gün içinde bütün takvimi başlatmış oluruz"

SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Kabine bugün 15.00 civarında toplanacak ve kabineden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan atama sayısını duyuracak. Atama sayısının açıklanması sonrası MEB branş dağılımı ve takvimi açıklayacak. Takvimden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç