Yusuf Tekin yeni kararları açıkladı: Sınıfta kalma geri geldi, AÖL'e geçişler zorlaşacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin yeni kararları açıkladı: Sınıfta kalma geri geldi, AÖL'e geçişler zorlaşacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada liselerde sınıfta kalmanın geri geldiğini, açık liselere geçişin zorlaşacağını söyledi.

Eğitim 16 Ağu 2023 12:08 1
Yusuf Tekin yeni kararları açıkladı: Sınıfta kalma geri geldi, AÖL'e geçişler zorlaşacak

Son dakika: Yusuf Tekin'den önemli açıklamalar geldi.

Bir son dakika açıklaması geldi. MEB'den gelen açıklamada okullar ve açık lise ile ilgili dikkat çeken ifadelere yer verildi. Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci affından sınıfta kalmaya önemli konulara değindi.

SINIF TEKRARI YENİDEN GELDİ

Bakan Tekin yaptığı son dakika açıklamasında liselere sınıf tekrarının yeniden geldiğini söyledi. Devamsızlık ve öğrenci affı hakkında da açıklama yapan Bakan Tekin, "Önümüzdeki yıl af veya benzeri beklenti içinde olmasınlar." sözleriyle öğrencilere uyarıda bulundu. Bakan açıklamasında, “Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak" dedi.

AÇIK LİSE

Açık öğretim liselerine geçiş iel ilgili son dönemlerde artan sayıları değerlendiren Bakan, bunun iki nedeni olduğunu söyledi. Bunlardan ilkinin üniversite sınavına daha rahat hazırlanma olduğunu, ikincisinin ise öğrencilerin çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Bakan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Örgün öğretimdeki gencin açık liseye geçmesi doğru değil." diyen Milli Eğitim Bakanı “Özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen ortaöğretim öğrencilerinin arasında yaygınlaşmaya başlayan, özellikle pandemi ile başlayıp depremle devam eden süreçte açık liseye kaymalar söz konusuydu. Açık liseye kaymalarla ilgili de bir dizi tedbiri önümüzdeki günlerde mevzuat değişiklikleriyle almış olacağız. Bu bizim için çok önemli; hem örgün eğitim çağındaki bir gencimizi yaygın eğitim kurumlarına gitmesini doğru bulmuyoruz, hem de açık okullara devam eden bu çocuklarımız özellikle çok sayıda arkadaşımızın eleştirdiği bu merdiven altı, izinsiz kurslar üzerinden bir hazırlık sürecine devam ediyor. Bu merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından da 11. sınıftan 12’ye geçen öğrenciler içerisinden açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele etmiş olacağız. Dolayısıyla açık liseye geçişleri zorlaştıracağız. Şunu açıkça söyleyeyim: Pandeminin yarattığı kısıtlılıklar çerçevesinde özellikle açık lise sınavlarının elektronik ortamda yapma süreci vardı. Şimdi tekrar eski haline dönüştürüp açık liseye geçişleri bir prosese bağlamak istiyoruz. Zorunlu haller dışında örgün eğitim çağındaki çocuklarımızın açık liseye kayıt yapmalarını istemiyoruz" dedi ve bu konuya ilişkin önlem alacaklarını, AÖL'e geçişlerin zorlaştırılacağını söyledi.

Finan7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Önce ADAM gibi eğitim vermeyi deneseniz....