Yurt dışından telefon getirme dönemi bitiyor: 2. telefon yasaklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurt dışından telefon getirme dönemi bitiyor: 2. telefon yasaklandı

Yurt dışından telefon getirme dönemi yavaş yavaş sona eriyor. Yeni kısıtlama ile artık 2. telefona izin verilmeyecek.

Haberler 16 Mayıs 2024 0
Yurt dışından telefon getirme dönemi bitiyor: 2. telefon yasaklandı

Yurt dışından telefon getirmek her geçen gün daha da zorlaştırılıyor: Şimdi de 2. tleefona yasak geldi.

Türkiye'de yüksek vergiler nedeniyle vatandaşlar, yıllardır yurt dışındna, Gürcistan'dan ve diğer ülkelerdne telefon alarak yurt içinde açıyor ve daha az para vererek telefonu kullanıyor. Ancak son dönemlerde bu durum tersine dönmüş durumda.

Geçen senelerde yapılan düzenlemeler ile yurt dışından getirilen telefonu açtırmak için verilen harç miktarına büyük zam gelirken şimdi de yurt dışından gelen yolcuların beraberinde getirdiği birden fazla cep telefonunun fazladan gümrük vergisiyle ülkeye getirilmesine yasak gelmiş oldu.

Yeni düzenleme ile birlikte artık yurt dışından vatandaşlar, gümrük vergisi ödemesi yapsa bile ülkeye 2. telefonu sokamayacak. Telefonu almak isterse buna izin verilmeyecek ve telefona gümrükte el konulacak.

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan haberde gümrükte el konulan 2. telefonların emanete alınacağı ve kişi yeniden yurt dışına çıktığında kendisine verileceği bildirildi.

Ancak bu durumda da süre sınırı olacak. Sadece 3 ay bu cihazlar gümrük ambarlarında bekletilecek.

120'YDİ 180 GÜNE ÇIKARILDI

Geçen ay Cumhurbaşkanlığı tarafından bir açıklama yapılmış ve DDO, yurt dışından getirilen cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresinin 180'e çıkarıldığını bildirmişti. Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor.

Konu ile ilgili açıklamada, "Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler" ifadelerine yer verilmişti.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONUN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Yurt dışından bir telefon aldınız ve bunu yurt içinde kullanıma açmak istiyorsunuz. Bunun için 2024 yılı sonuna kadar 31 bin 892 lira ödeme yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç