Yurt Dışına 100 Bin Personel Alımı Başladı: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurt Dışına 100 Bin Personel Alımı Başladı: İşte Başvuru

Yurt dışında farklı ülkelerde istihdam etmek üzere 100 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte ilan başvuru bilgileri.

Finans Magazin 4 Mayıs 2022 15:48 49
Yurt Dışına 100 Bin Personel Alımı Başladı: İşte Başvuru

Evde çalışın dövizle maaşınızı alın.

 

Pandemi nedeniyle yut dışında birçok sektörde ciddi bir eleman sıkıntısı yaşanmaya başladı. Sağlık ve hizmet sektörü ile lojistik sektörü başta olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde eleman sıkıntısı yaşanırken bu dönemde Türk personellere ilgi oldukça arttı. Bu süeçte yurt dışına giden ve yurt dışında çalışıp kendine bir hayat kuran Türk vatandaşı sayısında ciddi artış görüldü. Bu dönemde artık evde oturarak döviz kazanmak mümkün oldu. Online insan kaynakları platformu employin5'in kurucusu Zeynep Turudi yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de yaşayan, ancak uluslararası kariyer yapma hedefgi olan gençlere seslendi.

 

Özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı, birçok genci yurt dışında çalışma hayaline teşvik etti. Yurt dışına gitmek ve orada çalışmak isteyen gençler, nasıl yurt dışına çıkacaklarını, nasıl iş bulacaklarını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yurt dışına işçi götüren bir kuruluş hakkında detaylı bilgiye yer verdik.

 

Yurt dışında iş hayatına devam etmek isteyen, genç ve dinamik hedef kitlenin artık Avrupa ülkeleri için cazip hale geldiğini söyleyen Turudi, iş dünyasının en büyük problemlerinden birinin nitelikli iş gücü , nitelikli personel bulmak sorunu olduğunu söyledi. Turudi yaptığı açıklamada,  uluslararası insan kaynakları şirketi employin5 olarak Türk gençlerine yabancı şirketlerde iş bulduklarını ve buralarda istihdamlarının önünü açtıklarını söyledi. Bir Türk gencinin hiç gitmediği , görmediği ülkelerde iş bulması, buralarda hayat kurmasını istediklerini söyleyen Turudi, "Employin5 olarak Türk gençlerine yabancı şirketlerde istihdam sağlamak istiyoruz. Türkiye'de yaşayan bir genç hiç görmediği Kanada ya da Avusturalya'da iş bulsun, yeteneklerini gösterebilsin ve faaliyete geçsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Yurt dışına en çok personel alımı yapılan kadrolar hakkında bilgi de veren Turudi, bunları şu şekilde sıraladı: IT (bilgi teknolojisi), tasarım-dizayn, mühendislik, veri uzmanı ve yapay zeka uzmanı. Yurt dışında şirketlerin personel bulmak için 40 bin sterline kadar para harcadığını söyleyen Turudi, hazırlanan özgeçmişlerin işverenler tarafından görüldüğüne yer verdi ve  "İngiltere'deki iş dünyasındaki en büyük sıkıntı işverenlerin nitelikli eleman bulamaması. İngiltere'deki şirketler bir eleman bulmak için ortalama 40 bin sterlin para harcıyor. Gençlerimiz, mühendislerimiz Türkiye'de evlerinden çalışarak dövizle maaşını alabilecek. Employing5 olarak önceliğimiz İngiltere ve Türkiye" ifadelerini kullandı.

 

HEDEF 100 BİN PERSONEL

Yurt dışında yabancı şirketlerin doğru eleman bulmasına odaklandıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Turudi, bir insanın iş aramak için hazırladığı özgeçmişi , onu en iyi şekilde anlatamaz dedi. Platform olarak sundukları hizmetleri sıralayan Turudi, "Biz platformumuzda kişilere yaptıkları projeleri, portfolyolarını, aldıkları sertifikaları ve hobilerini gösterebilecekleri tek bir platformu hedefledik. Platform, oldukça basit bir işleyişe sahip. İş arayanlar sitede profillerini dolduruyor, kendilerini video ve kişisel analiz testi ile daha iyi anlatabiliyorlar, tasarımlarını, yaptıkları projelerini dahi yükleyebiliyorlar sitemize. İşverenler ise aradıkları niteliklere göre bu profillerden arama yapıyor. Uygun adayı bulduklarında da adayla direkt iletişime geçebiliyorlar. Employin5.com olarak hedefimiz, bir yılda 100 binden fazla kişiye ulaşmak." dedi.

BAŞVURU 

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin employin5 adlı sisteme müracaat etmesi, özgeçmiş oluşturması gerekmektedir. Bu sayfaya gittikten sonra iş arayan olarak sisteme giriş yapabilir ve belirtilen adımları takip ederek bir özgeçmiş oluşturabilirsiniz. Özgeçmiş oluşturduktan sonra yapmanız gereken beklemek. Yurt dıpşında personel alımı yapan kuruluşlar, bu özgeçmiş havuzundan personel seçmekte.  Siz hangi ülkede çalışmak isterdiniz. Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

SONUÇLARDAN , YURT DIŞI İŞ İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

ABD, Almanya, Finlandiya ve İsviçre'ye personel alımı için TIKLAYIN

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/855987.aspx

Yorumlar (49)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
forklift operatörü olarak gidebilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
forklift operatörü olarak gidebilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bende forklift operatörü olarak gidebilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnşaat ustasıyım 5 yılı aştığı için belgem iptal olmuş olabilir iş imkanı olursa tekrar ustalık belgemi alıp giderim yeterli güvenilir bir şirket bize ulaşın sağlasın özellikle dış cephe kaplaması ve kara sıva ayrıca alçı boya tamirat tadilat işlerini yaparım ustalıkta sıkıntı yok on mülakata bile hazırım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben gıdacıyim her iside yaparim giderim