Yurt Dışı Çıkış Harcına Büyük Zam: İşte Yeniş Ücret
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurt Dışı Çıkış Harcına Büyük Zam: İşte Yeniş Ücret

Son dakika haberi: TBMM'ye sevk edilecek yeni torba yasadan yurt dışı çıkış harcına yüzde 100 zam çıktı.

Son Dakika 3 Ekim 2022 10:54 0
Yurt Dışı Çıkış Harcına Büyük Zam: İşte Yeniş Ücret

Meclisin ilk işi: Yüzde 100 zam geliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 3 aylık tatili sona erdi ve vekiller 1 Ekim güü düzenlenen ilk toplantı ile birlikte meclis çalışmalarına başladı. TBMM'de çalışmaların başlaması ile birlikte kanun teklifleri, düzenlemeler, yeni kararlar gündeme gelmeye başladı.

Gelen son dakika bilgilerine göre meclisin ilk işi torba yasa kanun teklifi olacak. Borçların silinmesi, KYK faizlerinin silinmesi, işverenlere destek, sosyal yardımların arttırılması gibi düzenlemeleri içeren torba yasaya eklenen yeni bir madde daha açıklandı. 

Söz konusu torba yasa henüz hazırlık aşamasında. Bugünlerde bitecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak düzenleme , daha sonra meclise gönderilecek. Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmelerden sonra torba yasa kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek. Genel Kurula sevk edilecek bu yasa ile yurt dışına çıkış harcı 2 kat artıyor.

2021 yılında 50 lira olan ve Mart 2022 tarihine kadar bu seviyede olan yurt dışı çıkış harcı, 2022 Mart ayında gelen zamla 3 kat artmış ve 150 liraya çıkarılmıştı.

YÜZDE 100 ZAM DAHA

Söz konusu çıkış harcına torba yasa ile yüzde 100 zam yapılması planlanıyor. 150 lira olan ücret 300 liraya çıkarılacak.

YÜZDE 600 ZAM GELMİŞ OLACAK

Mart ayında yüzde 300 zam gelen yurt dışına çıkış harcı, yapılacak yeni zamla 50 liradan 300 liraya 6 kat artmış olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç