Yurt dışı çıkış harcına 20 kat zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurt dışı çıkış harcına 20 kat zam

Yurt dışı çıkış harcının zamlanması hakkında son dakika açıklaması geldi. Yeni düzenleme ile oran 20 kat artırılacak.

Ekonomi 20 Haz 2024 2
Yurt dışı çıkış harcına 20 kat zam

Yurt dışı çıkış harcına dev zam.

Son dakika haberi geldi. Gele haberde yurt dışı çıkış harcına dev zam geleceği bildirildi. Gelecek zam ile birlikte daha önce 1500 lira olacağı, 10 kat artacağı bildirilen zammın güncelleneceği ve 20 kat zam geleceği açıklandı.

Mevcut çıkış harcı 150 lira olarak uygulanıyor. Yurt dışına gitmek isteyenler bu parayı vererek yurt dışı çıkış harç pulunu alabiliyordu. Gelecek yeni zam ile bunun 10 kat artacağı bildirilmişken yeni açıklamada bunun 3 bin liraya çıkacağı açıklandı.

Söz konusu iddiada şu ifadelere yer verildi:

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"Yurtdışına çıkış harcı için yeni tutarın 3.000 TL olması ve her yıl “yeniden değerleme oranında” artırılması öneriliyormuş. Ülkeyi Kuzey Kore’ye çevirecek bu öneride yapılan abuk sabuk etki analizi ile beklenen gelir hedefi ise 12,5 milyar liraymış! Oysa bu yıl sadece faize ödeyeceğimiz tutar bunun 100 katı yani 1 trilyon 254 milyar liradır.

Beyler, havuzdaki kocaman delikleri tıkamadan, vatandaşı canından bezdirecek vergi artışlarıyla Hazine havuzu dolmaz. İşin kötüsü, yanlışı yapan başkası, ceremesini çeken başkası.

Atatürk ülkeyi demir ağlarla örüp seyahat imkanı sağlarken, birileri ülkeyi vergi ağlarıyla dünyadan soyutlamaya çalışıyor"

NE ZAMAN OLACAK?

Yeni vergi paketinin bayramdan sonra meclise gelmesi bekleniyor. Meclise gelecek düzenlemenin Temmuz ayı içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemeden bildirimle haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
kimse bunlara dur demiyecek mi? bu kadar mı herşeyi kabullenir olduk.yaxik ülkemin haline
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Allah kabul etmesin 3000 lira yurtdışına çıkış harcımı olur.