Yunusemre Belediyesi en düşük işçi maaşını 17 bin TL yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yunusemre Belediyesi en düşük işçi maaşını 17 bin TL yaptı

Yunusemre Belediyesi bünyesindeki işçilerin maaş zamları belli oldu. Zamla en düşük işçi maaşı 17 bin TL oldu.

Çalışma Hayatı 13 Mayıs 2023 21:00 0
Yunusemre Belediyesi en düşük işçi maaşını 17 bin TL yaptı

Belediyeden işçilerine rekor zam geldi.

Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2023 yılı Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığına yer verildi. Toplu sözleşmenin imzalanması ile birlikte en düşük işçi maaşı 17 bin lira oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi toplu sözleşme sonrası yaptığı açıklamada görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi ve "Sözleşme dönemimiz geldi. Yetkililer görüştüler. Bütün bütçe incelendi. Daha önce de güzel bir zam yapmıştık. Yine yola ‘Allah bizi mahcup etmesin’ diyerek çıktık. Arkadaşlarımız çok çalıştılar. Dün temsilci arkadaşlarımızla bir daha görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çok net. İşçi kardeşlerimizi mağdur etmeyecek rakamlara çıkmamızı söyledi. Onun da selamlarını sizlere iletiyorum" ifadelerini kullandı ve şartların tamamlandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu şartlar altında çalışmamızı tamamladık. Rakam belirlendiğinde ben ilgili başkan yardımcıma iyice etüt edilmesi gerektiğini söyledim. İşçi kardeşlerimize mahcup olmayalım dedim. Arkadaşlarım da bana Allah’ın izniyle mahcup olmayacağımızı söyledi. İşçi kardeşlerimizin ve ailelerinin rızıklarını düşünüyoruz. Çünkü niyetimiz hayır. Allah da yardım eder. İşçi kardeşlerimize yüksek bir zammı açıklamak hem bizim hem Cumhurbaşkanımızın isteğidir. Bine yakın personelimize biz bunu ödeyecek bütçeyi buluruz"

1 Temmuz tarihinden sonra asgari ücrete yapılacak zammın belediyeyi artık bağlamadığını söyleyen Çerçi, "1 Temmuz’dan itibaren yansıyacak. Malum asgari ücret üzerinde de bir çalışma sürüyor. Bu bizi artık bağlamıyor. Bizim işimiz işçi kardeşlerimizin emeğinin hakkını vermek. 1 Temmuz’dan itibaren işçimizin eline en düşük 17 Bin TL net maaş geçecek. Yatsı namazında ve sabah namazında ‘Allah’ım bizi mahcup etmesin’ diye dua ettim. Bütün şartlarımızı zorladık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu yollarda beraber yürümeye devam edeceğiz. Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin başında. Yola devam ediyoruz inşallah" dedi.

İşçiler ise Belediye Başkanına yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Başkanım çok teşekkür ederiz. Yaklaşık dokuz yıldır birlikte çalışıyoruz sizinle. 2014 yılından itibaren çok gayretliyiz. Bizim gayretimiz, sizin gayretiniz, çok güzel bir bütün oluyoruz. Siz olmasaydınız bizim yüzümüz bu kadar gülmezdi. İyi ki varsınız. Çok şanslıyız. Sizinle çalıştığınız için çok mutluyuz. Teşekkür ederiz. Vermiş olduğunuz ücret çok tatmin etti. Çok mutlu etti"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç