Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlıyor: Tarih belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlıyor: Tarih belli oldu

Son dakika haberi: Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile tatile gideceklere iyi haber geldi. Kapıda vize uygulaması başlıyor.

Finans Magazin 12 Mart 2024 0
Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlıyor: Tarih belli oldu

Kapıda vize uygulaması başlıyor.

Yunanistan'da yapılan görüşme sonrası gelen akpıda vize müjdesindne sonra beklenen son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre Türk Turistlere yönelik Yunan adalarında hızlı vize uygulamasına 30 Mart tarihi itibarıyla başlanılacağına yer verildi.

Kapıda verilecek vize ile ilgili son dakiak açıklaması Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis'ten geldi. Gerapetritis, Parlamentoda kendisine sunulan bir soru önergesine cevap verdi ve Türklere kapıda vize uygulaması ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Önemli bir çalışma yapılıyor. Herhangi bir gecikme söz konusu değil"

Gerapetritis açıklamasında ilk aşamada 5 ada için kapıda vize uygulamasının başlatılacağını söyledi. 30 Mart'ta başlayacak bu uygulama ile pasaportla gideceğiniz Yunan adalarında kapıda vize alarak tatil yapabileceksiniz.

Daha önce 1 Şubat tarihinde başlayacağı belirtilen, 1 Mart tarihine ertelenen kapıda vize uygulamasının gecikmesinin projenin karmaşık yapısından kaynaklandığını söyleyen Yunan Bakan, ilk aşamada 5 ada için girişlerin başlayacağını söyledi.

HANGİ ADALARA KAPIDA VİZE İLE GİDİLEBİLECEK?

Vizesiz gidilebilecek Yunan adaları şu şekilde:

Sakız Adası

Midilli Adası

Rodos Adası

Samos Adası

Kos Adası

Meis Adası

Patmos Adası

Leros Adası

Kalimnos Adası

Simi Adası

Limni Adası

Gelen son bilgilere göre 50 ile 60 Euro arasında giriş ücreti ile kapıda vize alınması bekleniyor. Güncel döviz kuruna göre bu 1750 - 2000 TL civarında. Adaların haritadaki yerlerine gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç