Yunan adalarına kapıda vize başladı: Başvuru nasıl yapılır, kaç euro?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yunan adalarına kapıda vize başladı: Başvuru nasıl yapılır, kaç euro?

Kapıda vize uygulaması sonunda başladı. Peki hangi adalarda geçerli olacak? Kapıda vize uygulaması ne kadar? İşte son bilgiler.

Yaşam 2 Nisan 2024 0
Yunan adalarına kapıda vize başladı: Başvuru nasıl yapılır, kaç euro?

Yunan Adalarında kapıda vize uygulaması başladı.

Yunanistan adalarında tatil yapmak isteyenleri sevindiren son dakika haberi geldi. Uzun süredir beklenen karar geldi ve Yunan adalarında kapıda vize uygulamasının başladığı, tatil yapmak isteyenlerin kapıda vize uygulaması ile bu adalarda 7 gün boyunca kalabileceği bildirildi. Peki kapıda vize başvurusu nasıl yapılır? Kapıda vizenin fiyatı ne kadar?

HANGİ YUNAN ADALARINA GİDİLEBİLECEK?

Geçen sene Erdoğan ile Miçotakis arasında geçen görüşmeden kapıda vize müjdesi çıkmış ve Yunan adalarında tatil yapmak isteyenlerin vize karmaşasından kurtarılacağı, kapıda vize uygulamasının başlayacağı bildirildi.

Kapıda vize uygulamasının başlayacağı adalar şu şekilde açıklandı:

Limni

Midilli

Sakız Adası

Samos

Leros

Kalymnos

İstanköy

Rodos

Meis

HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

Kapıda vize için gereken bazı evraklar vbar. Bunlar için öncelikle geçerli pasaportunuz olması gerekiyor. Gidiş dönüş feribot biletinizin olması, eğer varsa konaklama rezervasyonunuz, yeterli mali kaynağı olduğunu gösterir belge ve seyahat sağlık sigortası gerekiyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kapıda vize uygulaması, adı üzerinde olduğu gibi gidişte yapılacak. Yunan adasına gittiğinizde girişte hızlıca evraklarınız kontrol edilir ve 7 günlük kapıda vize izni verilir.

ADALARIN HARİTADAKİ YERİ

Yunan adalarının haritadaki yerleri için TIKLAYIN

KAPIDA VİZE NE KADAR? KAÇ TL?

Kapıda vize uygulamasında para ödemeniz gerekecektir. Kişi başına 60 Euro ödemesi yaptıktan sonra kapıda vizenizi alabileceksiniz. Güncel döviz kuruna göre bakıldığında 60 Euro = 2 bin 80 lira civarına denk geliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç