Yükselen Trend Bitcoin ATM’leri Dünya Genelinde 18 Bini Aştı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yükselen Trend Bitcoin ATM’leri Dünya Genelinde 18 Bini Aştı

Dünya 13 Nisan 2021 18:17 0
Yükselen Trend Bitcoin ATM’leri Dünya Genelinde 18 Bini Aştı

Herhangi bir merkez bankası veya resmi kuruluşla ilgisi olmayan elektronik bir para birimi olan Bitcoin, dünya genelinde en çok kullanılan kripto para biriminin başında geliyor. Dünyada kripto paraların değeri ve kullanım alanları genişledikçe, Bitcoin ATM’leri de aynı hızda yaygınlaşmaya başladı.

2013 yılından bu yana belli noktalara yerleştirilen ve Bitcoin işlemlerini mümkün kılan bu ATM’ler, 70’den fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor .Dünya genelinde hızla yayılan Bitcoin ATM’leri 18 bini aştı.

Bu ATM’lerin yaklaşık 15 bin tanesi ABD’de bulunuyor. ABD’yi 1.347 ATM ile Kanada ve 200 ATM ile Birleşik Krallık takip ediyor. Türkiye’de ise 10 noktada BTC ATM’si bulunuyor.

Türkiye’de geçen seneye kadar sadece bir Bitcoin ATM’si aktif olarak çalışırken son zamanlarda bu ATM’lerin sayısı 10’a yükseldi.

ATM’lerin 9’u İstanbul’da 1’i ise İzmir’de bulunuyor. İstanbul’daki Bitcoin ATM’leri; Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Bakırköy, Fatih, Şişli, Sarıyer ve Ataşehir ilçelerine dağılmış durumda. İzmir’deki diğer Bitcoin ATM’si ise Bornova’da yer alıyor.

Bitcoin ATM’leri, kişilerin nakit veya banka kartı kullanarak Bitcoin satın alabildikleri veya satabildikleri kiosk’lara deniyor. Bu amaca hizmet eden ilk ATM, 29 Ekim 2013 tarihinde Kanada’da faaliyete geçti. Dünya üzerinde 71 ayrı ülkede yaklaşık 16 bin Bitcoin ATM’si var.

Bitcoin ATM’leri, kullanıcıların işlemlerinden belirli bir yüzde ile komisyon alarak çalışıyor. Bu komisyon, borsalara standart bir Bitcoin işlemi için ödenen miktarın oldukça üzerinde. Komisyon yüzdesi, satış işlemlerinde yüzde 9’a kadar çıkabiliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç