Yükselecek mi Düşecek mi? Sterlin Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yükselecek mi Düşecek mi? Sterlin Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Sterlin kuru hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada tahmine yer verildi.

Döviz 24 Ekim 2022 08:43 0
Yükselecek mi Düşecek mi? Sterlin Tahmini Geldi

Yükselecek mi düşecek mi? Sterlin tahmini geldi.

Lizz Truss'ın 43 günlük Başbakanlık macerasından sonra istifa etmesi ile birlikte İngiltere'de yine Başbakanlık krizi yaşanmaya başladı. Son gelişmelere baktığımızda Lizz Truss'ın kovduğu, İngiltere'nin eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın ülkenin yeni başbakanı olmaya çok yakın olduğu belirtildi.

Aday olursa Muhafazakar Parti'nin yeniden seçim lideri olması güçlü ihtimal olan Boris Johnson, dün akşam bir açıklama yaptı ve adaylık yarışına girmeyeceğini söyledi. Seçim yarışına girmek için yeterli destek olduğunu söyleyen Johnson, ancak bunun doğru bir adım olmayacağını söyledi. 

Sunak'a karşı şimdi yarışa gireceğini söyleyen tek isim Penny Mordaunt oldu. Bu ismi 100 vekilin desteklemesinin beklendiği öğrenilirken eğer desteği olmaması durumunda adaylık için şimdiye kadar 123 vekilin desteğini alan Sunak 'ın otomatik olarak parti genel başkanı olacağı ve ülkenin Başbakanı görevini alacağı bildirildi.

Söz konusu haberin gelmesi ile birlikte Asya işlemlerinde sterlin dolara karşı 1.14 'e kadar çıktı. Analistler bu  durumlar ile ilgili yaptığı değ*erlendirmede uzun vadede sterlin için görünümün İngiltere'nin büyük ekonomik v mali sorunlarının devam etmesi sebebiyle karanlık görünüyor.

ING sterlinin 1,05 dolara geri düşmesini bekliyor. Bank Of America ise yaptığı son açıklamada sterlin/dolar kurunda parite beklentisini koruduğunu bildirdi.

Finans7.com  | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç