Yükselecek mi Düşecek mi? Euro TL'de Yön Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yükselecek mi Düşecek mi? Euro TL'de Yön Belli Oldu

Euro yükselecek mi düşecek mi? sorusu hakkında bir son dakika değerlendirmesi geldi.

Döviz 25 Tem 2022 11:37 0
Yükselecek mi Düşecek mi? Euro TL'de Yön Belli Oldu

Yükselecek mi düşecek mi? Euro'da yeni yön belli oldu.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımında geç kalması, buna karşılık Fed'in art arda şahin duruş sergileyerek faiz artırımlarına gitmesi, dünyada Euro'yu zayıflattı. Bu konuda Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk adım geçen hafta geldi.

11 yıl sonra ilk defa faiz artırımına giden Avrupa Merkez Bankası, Euro'yu güçlendirdi. Ancak bu yükseliş beklenen gibi olmadı. AMB'nin faiz kararında oldukça geç kalması nedeniyle beklenen yükseliş oluşmazken bir son dakika açıklaması geldi ve yeni dönem faiz artırımları hakkında bilgi verildi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Martin Kazaks yaptığı son dakika açıklamasında Eylül ayında yapılacak politika faizi artışıın kayda değer büyüklükte olacağını söyledi. Masada 75 baz puanlık faiz artırımının olması gerektiğini söyleyen AMB üyesi, bu ay faiz arttıran bankanın faiz artırımalrına devam edeceği mesajını verdi. 

Avrupa Merkez Bankası'nın en şahin üyelerinden biri olarak bilinen Kazaks, Eylül ayı faiz artırımı ile ilgili, “Bunun tek önden yükleme olacağını söyleyemem. Eylül ayındaki faiz artışının da kayda değer bir büyüklükte olması gerektiğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı. 

AMB'nin Fed'i doğrudan takip etmemesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Kazaks, buna karşı 75 baz puanlık faiz artırımının masada olması gerektiğini söyleyerek, “Belirsizlikler, enflasyonist dinamikler ve enflasyonda kalıcılık riskleri göz önüne alındığında, elbette tartışmalara açık olmamız gerektiğini söyleyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

AMB Başkanı Christine Lagarde ise geçen hafta faiz kararından sonra yaptığı açıklamada, "Enflasyonu hedefimize geri getirmek gerekti süreceği faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceğiz" demiş ve faiz artırımlarının kademeli şekilde devam edeceğini söylemişti.

EURO'DA YÖN

Faiz artırımlarının gelmesi ile Euro'nun güçleneceği bildiriliyor. 

Şu anda 1 Euro 18 lira 21 kuruş seviyesinde seyrediyor. Parite ise 1.0219 seviyesinde.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç