Yüksek gelirli iş, dolarla maaş ilanları ile dolandırıcılık arttı: Bu mesaja dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüksek gelirli iş, dolarla maaş ilanları ile dolandırıcılık arttı: Bu mesaja dikkat!

Son dakika haberi: Son günlerde yüksek gelirli iş imkanı dolandırıcılığı oldukça artmaya başladı. İşte detaylar.

Finans Magazin 28 Şubat 2023 19:44 0
Yüksek gelirli iş, dolarla maaş ilanları ile dolandırıcılık arttı: Bu mesaja dikkat!

Yüksek gelirli iş teklifi, dolarla kazanç müjdesi gibi iş tekliflerine dikkat edin.

Herkeisn elinde bir telefon ve bilgisayar olması ile birlikte dolandırıcılara yeni dolandırma yolları açılmış oldu. Telefon kullanıcılarına mesaj gönderen dolandırıcılar, onlara yüksek kar vaadi ile iş teklifi ediyormuş gibi yapıp kişinin banka bilgilerini, rehberini ve diğer bilgilerini çalıyor.

Son dönemlerde sikayetvar ve Trend100 üzerinde yayınlanan verilerde dolandırıcıların daha çok kişiye mesaj gönderdiği, daha fazla dolandırıcılık olayının yaşandığına yer verildi. Şubat ayının ortasından itibaren dolandırıcıların gözlerine kestirdikleri kişileri yüksek gelirli iş vaadiyle kandırmaya başladığı bildirildi.

Mesjaların yanı sıra bazı telefon numaraları üzerinden de kişiler aranıyor. 0850 545 43 70 numaralı hat üzerinden günlük 10 bin lira gelir vaadi ile dolandırıcılar, bağlantıya tıklanması durumunda 2. sahneye geçiliyor. Bağlantıya tıklandığında bir WhatsApp hesabına yönlendiriliyorsunuz. Mesajlaştığınızda bu kişi sişze yarı ve tam zamanlı iş teklif ediyor. İş ve detaylar sorulduğunda ise başka bir WhatsApp hesabı üzerinden bir ayakkabı firması e mağazacılık online iş alım görevloisi şeklinde personel alımı yapılacağını söylüyor ve bir kişiye yönlendiriyor.

Şirket görevloisi gibi konuşan kadın ise bir davetiye kodu geldiğini ve linkten giriş yapılması isteniyor. Daha sonra giriş yapıldığında ise farklı sayfaya yönlendirilerek başka bilgiler isteniyor. İstenen bilgilerin girilmesinden sonra bankacılık bilgileriniz ya da diğer kişisel bilgileriniz çalınıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç