YSK, İl İl Vekil Sayısını Açıkladı: 4 Şehrin Çıkaracağı Milletvekili Sayısı Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YSK, İl İl Vekil Sayısını Açıkladı: 4 Şehrin Çıkaracağı Milletvekili Sayısı Değişti

Yüksek Seçim Kurulu, illerin çıkaracağı vekil sayısında değişiklik yaptı ve 4 ilde sayı değişti. İşte vekil sayısı artan ve azalan iller.

Yaşam 5 Nisan 2022 08:37 0
YSK, İl İl Vekil Sayısını Açıkladı: 4 Şehrin Çıkaracağı Milletvekili Sayısı Değişti

81 şehrin ayrı ayrı milletvekili sayısı açıklandı.


Yüksek Seçim Kurulu tarafından bugün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Milletvekillerinin illere göre dağılımına yer verildi. Standart olarak dönem dönem açıklanan bu veriye baktığı 4 şehrin çıkardığı milletvekili sayısında değişiklik yapıldığı görüldü. Bunlardan biri İstanbul oldu. İstanbul'da Milletvekili sayısında yükseliş oldu.

Değişikliklere baktığımızda 2 ilin seçimlerde çıkaracağı vekil sayısı artarken 2 ilden çıkacak milletvekili sayısında da 1 azalış görüldü. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

HANGİ İLLERDE DEĞİŞTİ

5 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda Eskişehir, İstanbul, Muş ve Bayburt'un çıkaracağı milletvekili sayısında değişiklik yapıldığı görüldü. Değişiklikler ise şu şekilde:

YSK'nın kararına göre daha önce Eskişehir'den çıkacak Milletvekili sayısı 7 iken bu sayı bugün 1 düşürüldü ve 6'ya çekildi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen karara göre İstanbul'dan çıkan Milletvekili sayısı 97 iken bu sayı, yeni düzenleme ile 98 oldu.

Bir diğer değişiklik ise Muş'ta oldu. YSK kararına göre daha önce 4 vekil çıkarabilen Muş'tan artık 3 vekil çıkabilecek.

Son değişiklik ise Bayburt'ta oldu. YSK'nın verdiği karara göre Bayburt'un 1 olan milletvekili sayısı 2 oldu.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA DEĞİŞMİŞTİ

Geçen senenin son günlerinde söz konusu listede değişiklik yapılmış ve illerdeki vekil sayılarında nüfusa göre düzenleme yapılmıştı. Son değişiklik ise bugün yapıldı. Olası bir seçimde illerin çıkaracağı milletvekili sayısı aşağıdaki gibi olacak.



Son günlerde erken seçim tartışmaları devam ederken Cumhur İttifakı, seçimler için 2023 Haziran ayını işaret etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dün yaptığı açıklamada, ekonomik olarak ülkenin çok zor bir durumda olduğunu, bu zor dönemde erken seçime gidilemeyeceğini aktardı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç