YÖK'ün denklik düzenlemesi Resmi Gazete'de
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK'ün denklik düzenlemesi Resmi Gazete'de

Yükseköğretim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı ve denklik düzenlemesine yer verildi. İşte Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme.

Resmi Gazete Haberleri 12 Ağu 2023 14:10 0
YÖK'ün denklik düzenlemesi Resmi Gazete'de

YÖK'ten son dakika açıklaması: Denklik düzenlemesi yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yurt dışı yükseköğretim diplomaları tanıma ve denklik yönetmeliğinde düzenleme yapıldığına yer verildi.

"YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI TANIMA VE DENKLİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK" ifadeleri ile Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"MADDE 1- 5/12/2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin altıncı fıkrasının (d) bendinin üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu süre her bir eğitim ve öğretim dönemi için %70’ten az olamaz, eğitim ve öğretim faaliyetleri dışındaki süreler hesaplamaya dahil edilmez. Ön lisans eğitimini Türkiye’de tamamlayan ve ön lisans derslerini saydırarak yurtdışında lisans eğitimini tamamlayanlar için Bilim Alanı Danışma Komisyonu, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesindeki (TYÇ) kazanımları ve ilgili programın Türkiye’deki ilgili mevzuat ve program kazanımlarını dikkate alarak inceleme yapar.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç