YÖK'ten Son Dakika: Üniversitelerde Tamamen Yüz Yüze Eğitime Geçiliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK'ten Son Dakika: Üniversitelerde Tamamen Yüz Yüze Eğitime Geçiliyor

YÖK'Ten son dakika açıklaması geldi. Açıklamada üniversitelerde gelecek sene yüz yüze eğitime tamamen geçileceğine yer verildi.

Eğitim 10 Haz 2022 11:59 0
YÖK'ten Son Dakika: Üniversitelerde Tamamen Yüz Yüze Eğitime Geçiliyor

Son dakika : Yeni eğitim öğretim yılında tamamen yüz yüze eğitime geçiliyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, 2020 yılında gelen pandemiden sonra başlayan ve daha sonra azaltılan uzaktan eğitimin tamamen kaldırılacağını ve üniversitelerde tamamen yüz yüze eğitime geçileceğini söyledi. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan son dakika açıklamasında, yeni dönem akademik yılda pandeminin etkilerinin oldukça azalması nedeniyle, sağlık koşullarında bir değişiklik olmaması durumunda üniversitelerde tamamen yüz yüze eğitime geçileceğini söyledi. YÖK olarak tüm illerdeki rektörlere yeni akademeik yıl hakkında bir yazı gönderildiği bildirildi. Özvar konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  "YÖK olarak, değerli rektörlerimizle birlikte yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN GELDİ?

2020 yılı Mart ayında ilk corona vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından üniversitelerde ve okullarda yüz yüze eğitim sona erdirilip sadece uzaktan eğitime geçilmiş, daha sonra bu durum biraz gevşetilip bazı bölümler için yüz yüze , bazı bölümler için ise uzaktan eğitime geçilmişti. Bazı bölümlerde ise uzaktan verilebilecek dersler uzaktan yapıldı. Yüz yüze verilmesi gereken dersler de yüz yüze tedbirli şekilde verildi.

YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda bu durum da sona erdi ve artık yeni dönemde tüm derslerin yüz yüze yapılmasının planlandığına yer verildi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç