YÖK Başkanı: Üniversiteler Meslek Kapısı Değil
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK Başkanı: Üniversiteler Meslek Kapısı Değil

YÖK Başkanı Özvar'dan bir son dakika açıklaması geldi ve üniversitelerle ilgili önemli değerlendirme yapıldı.

Eğitim 28 Ekim 2022 08:12 0
YÖK Başkanı: Üniversiteler Meslek Kapısı Değil

YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerle ilgili son dakika açıklaması geldi.

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu, aktardığı son dakika bilgisinde YÖK Başkanı Özvar'ın, bir grup gazetenin Ankara temsilcisiyle buluşup bazı değerlendirmelerde bulunduğu ve dikkat çeken ifadeler kullandığı öğrenildi.

Burada KPSS soruşturması hakkında konuşan Özvar, "Soru benzerliği konusu ortaya çıktıktan sonra ÖSYM yönetiminin süreci yönetme şekliyle alakalı bazı sıkıntılar var. Bundan sonrası savcılığın işi" ifadelerini kullandı.

YKS'de barajın kaldırılması meselesine değinerek sözlerini sürdüren Özvar, barajı kaldırdıktan sonra sıralamaların yükseldiğini ve üniversitelerde boş kontenjan kalmadığını söyleyerek, "Gelin bunu baraj sınavı olmaktan çıkaralım, puan üstünlüğü sınavına dönüştürelim"  ifadelerini kullandı ve "Yükseköğretime talep büyüyerek gidiyor. Aday sayısı 4.5 milyona çıkarsa şaşırmayın. Her ile bir üniversite Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri. Aynı zamanda bölgesel kalkınmanın en önemli aracı" dedi.

ÜNİVERSİTELER MESLEK KAPISI DEĞİL

Açıklamasının devamında üniversitelere de değinen Özvar, "Üniversiteler meslek kapısı değil, çağdaş vatandaş yetiştiren, bilgi, beceri ve yetkinlikle donatan müesseselerdir. Buna karşın 2021 yılının son çeyreği itibarıyla lise mezunları için yüzde 53.5 düzeyinde olan iş gücüne katılım oranı, yükseköğretim mezunlarında yüzde 77.3. Doktora yapanlarda bu oran yüzde 90-92 civarında. Ama doktoralı sayısı Avrupa ülkelerine göre hâlâ yetersiz." dedi.

Özvar açıklamasının devamında YÖK Reformu ile Türkiye'de 25-26 olan üniversite sayısının 208'e ulaştığını söyledi.

Finans7.Com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç