YÖK Atlas Tercih Robotu Yayımlandı 2022 YKS TYT Üniversite Tercihleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YÖK Atlas Tercih Robotu Yayımlandı 2022 YKS TYT Üniversite Tercihleri

2022 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçlarının açıklanması ile birlikte en merak edilen konu tercih robotu oldu. İşte YÖK Atlas tercih robotu.

Eğitim 18 Tem 2022 07:44 1
YÖK Atlas Tercih Robotu Yayımlandı 2022 YKS TYT Üniversite Tercihleri

YÖK Atlas YKS tercih robotu.

2022 YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte en merak edilen konu YÖK Atlas tercih robotu oldu.2 ya da 4 yıllık bir bölümü tercih etmek isteyen adaylar, tercih robotuna nasıl ulaşabileceklerini merak ediytor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda tercih robotunun detaylarına yer verdik.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 YKS tercihlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Bugün gün için de tercihlerle ilgili duyurunun gelmesi, üniversite bölümlerinin kontenjanlarının yayımlanması bekleniyor. Tercih duyurusu, üniversitelerin kontenjanları yayımlandığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NEDİR NASIL KULLANILIR?

YÖK tarafındna oluşturulan tercih robotu, YKS tercihi yapacak adaylara oldukça yardımcı olmaktadır. https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresi üzerinden yayımlanan YÖK ATLAS tercih robotuna 2021 yerleştirme bilgileri eklenmiş durumda. Bu sene yayımlanacak kontenjanlar da birkaç gün içinde eklenecektir. 

Peki gelelim YKS Tercih robotunun nasıl çalıştığı konusuna. YÖK Atlas resmi sayfasına gittikten sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde TERCİH SİHİRBAZI linkini göreceksiniz. Aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi tıkladığınızda lisans tercih sihirbazı ve önlisans tercih sihirbazı seçenekleri karşınıza çıkacak. 

Bu ekranda lisans mı yoksa ön lisans mı tercihi vereceğinize göre bir seçeneğe tıklayın. Diyelim ki 2 yıllık bölüm yazacaksınız. O zaman ön lisans tercih sihirbazı kısmına tıklayacaksınız. Buna tıkladığınızda aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Burada puan türü yazan kısma tıklayarak TYT'yi seçin. 

Daha sonra bu kısmın yanında aşağıdaki gibi bir kısım olacak. Burada da puan aralığı seçmeniz gerekmektedir. Seçeceğiniz puan aralığına göre bölümler karşınıza çıkacaktır. Kırmızı işaretli yeri sağa sola kaydırarak puan aralığı belirleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra YÖK Atlas sayfası üst menüsünde yer alan program atlası kısmından da , sadece tercih yapmak istediğiniz bölümün taban puanlarına ulaşabileceksiniz. Üniversitelerim kısmından da Türkiye'deki üniversitelerin listesine ve iletişim bilgilerine gidebileceksiniz.

YKS tercihi yapacak kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani puan bille alamayan arkadaşlardamı tercih yapacak