Yok artık: Toyota, Honda, Mazda, Suzuki ve Yamaha'nın 7 aracında hile yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yok artık: Toyota, Honda, Mazda, Suzuki ve Yamaha'nın 7 aracında hile yapıldı

Japon araç üreticilerinin 7 model araçta güvenlik hilesi yaptığı ortaya çıktı. Şirket konu ile ilgili özür mesajı yayınladı.

Taşıt 4 Haz 2024 0
Yok artık: Toyota, Honda, Mazda, Suzuki ve Yamaha'nın 7 aracında hile yapıldı

Vay be: Japonya da böyle yapıyorsa!

Dünya otomotiv devi Toyota'dan skandal bir itiraf geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre Toyota'nın güvenlik testlerinde hile yaptığı ortaya çıktı. Hükümet soruşturma başlatırken bu konuda Toyota'dan bir itiraf geldi.

Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT)'na iletilen güvenlik testlerinin hileli olmasının ortaya çıkması sonrası Toyota hakkında inceleme başlatılmıştı. Başlatılan inceleme kapsamında şirketin yolsuzlukları kabul ettiği öğrenildi.

MODEL DURDURULACAK

Toyota, Mazda, Yamaha, Honda ve Suzuki'nin aleyhine açılan soruşturma kapsamında bakanlık, firmaların soruşturmada adı geçen marka model araçların sevkiyatlarının durdurulması gerektiğini ve modellerin ulusal güvenlik standartlarını karşılayıp karşılamadığının doğrulanması gerektiğini istedi.

MLIT yetkilileri, yerinde denetim yapmak için firmaya gitti.

Son derece üzücü olarak açıklanan olay sonrası ilgili modellerin düşük üretim hacimleri nedeniyle japon ekonomisi üzerinde sınırlı etki oluşturacağı bildirildi.

HANGİ MODELLERDE VAR?

Toplamda 7 modeli kapsayan sorun ile ilgili açıklama geldi ve Fielder, Axio ve Yaris Cross modellerinin üretimlerinin devam ettiği, diğer modellerin üretimlerinin durdurulduğu bildirildi.

TOYOTA'DAN AÇIKLAMA

Toyota Başkanı Toyoda Akio bir basın toplantısı düzenledi ve özür mesajını şu şekilde verdi: "Toyota olarak özür diliyoruz. Doğru sertifikasyon sürecini takip etmeden seri üretim yapıp otomobil sattık"

Akio açıklamasının devamında sorun ile ilgili şunları kaydetti: "Bu gibi eylemler sertifikasyon sisteminin temellerini baltalıyor. Bir otomobil üreticisi olarak bunların asla gerçekleşmemesi gerektiğine inanıyoruz"

KAÇ ARACI KAPSIYOR?

Devlet televizyonu NHK'nın haberinde adı geçen sorun nedeniyle Honda'nın 4.3 milyon aracı, Toyota'nın ise 1.7 milyon aracın etkilendiği bildirildi.

Honda'nın 4,3 milyon,
Toyota'nın 1,7 milyon,
Mazda'nın 150 bin,
Suzuki'nin 26 bin,
Yamaha'nın 7 bin aracı bu kapsamda.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç