Yok Artık: Elbise Fiyatlarına Yüzde 80 Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yok Artık: Elbise Fiyatlarına Yüzde 80 Zam Geliyor

Sektör yetkilileri yaptıkları son açıklamada hazır giyimde yaz aylarında yüzde 80 oranında zam beklendiğini söyledi.

Ekonomi 6 Nisan 2022 09:08 0
Yok Artık: Elbise Fiyatlarına Yüzde 80 Zam Geliyor

Giyime yüzde 80 oranında zam geleceği açıklandı.


Hazır giyim sektörü ile ilgili şaşkına çeviren, şoke eden bir son dakika açıklaması geldi. Son 1 yıl içerisinde her sektörde olduğu gibi giyim sektöründe de maliyetlerde 2 kata yakın bir artış olduğu görüldü. Üretim maliyetlerinde, hammaddede yaşanan ciddi fiyat artışlarının bu yaz aylarından önce fiyatlara yüksek zamlı yansıyacağı açıklandı.


HAMMADDE YÜDE 130 ZAMLANDI

Sektör yetkililerinden alınan bilgilere göre hammadde fiyatlarında son 1 senede yüzde 130'lara varan zamlar yaşandığı ve bunun toplam giderdeki yerinin yüzde 35'ine denk geldiği, işçilik giderlerinin yüzde 50, enerji giderlerinin ise 4 kata yakın bir artış gösterdiği bildirildi. Özellikle son 4 ayda yaşanan zamların sektörü kötü etkilediği bildirilirken , bu gelişmeler sonrası yüksek bir zammın kaçınılmaz olduğuna yer verildi.


FİYATI İKİYE KATLAMAYAN ÜRÜN YOK

Giyim sektöründe son 1 yılda fiyatı artan ürünlere baktığımızda iki kat olmayan ürün hemen hemen yok gibi. En basit tişörtlerin fiyatları bile 2 katını geçti. Konu ile ilgili açıklama yapan sektör yetkilileri, 2021 yılı sonuna göre yüzde 50-60 oranında bir artış olacağı, yaz aylarında ise yüzde 80'lere varan zamların yapılacağını bildirdi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, enerji, emtia ve işçilik ile diğer hammadde kalemlerinde yaşanan artışlar nedeniyle etiket fiyatlarına yapılacak zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kaya açıklamasında ara sezonda yüzde 50-60 civarında fiyat artışları görüleceğini, yaz aylarında ise yüzde 80'lere varan zamların yapılmasının planlandığını söyledi.


TÜİK'E GÖRE AYAKKABI FİYATLAR YÜZDE 26.95 ARTTI, PİYASADA EN AZ 2 KAT

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine baktığımızda ayakkabıya yüzde 26.95 zam geldiği belirtildi. Ancak sektör yetkilileri, 2 kattan fazla bir fiyat artışı olduğunu söylüyor. TOBB Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclisi Başkanı Şeref Fayat yaptığı açıklamada, "Geçen sene yaz ile bu sene yaz kullanılan aynı basit tişörtün fiyatının en az iki kat artması lazım. Kışlıklarda da aynı durum söz konusu. Bu yıl 100 birim olan kışlık bir ürünün fiyatı önümüzdeki kış 200 birim olacak"


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç