Yok artık: Bu hisse yüzde 1093 yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yok artık: Bu hisse yüzde 1093 yükseldi

Son dakika haberi: Bir hisse, kısa sürede rekor düzeyde yükseliş gösterdi ve 7'lerden 160'lara kadar çıktı.

Borsa 19 Ağu 2023 18:46 1
Yok artık: Bu hisse yüzde 1093 yükseldi

Yüzde 1093 yükselen hissede birçok kişiye tedbir kararı geldi.

Avrupa Yatırım Holding hissesi hakkında flaş bir karar geldi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan son bültene baktığımızda geçen Haziran ayından şimdiye kadar ciddi şekilde yükselen hissenin inceleme altına alındığı ve bu hissede işlem yaparak haksız kazanç elde eden kişilere inceleme başlatıldığı bildirildi.

Önceki gün yapılan açıklamada SPK, söz konusu hissede işlem yapan 13 kişi hakkında borsalarda 6 ay süre ile geçic işlem yasağı uygulanması yönünde karar aldı. 13 kişi arasında ünlü illüzyonist Aref Ghafouri de yer alıyor.

Borsa İstanbul tarafından da konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi kapsamında, Avrupa Yatırım Holding A.Ş. (AVHOL) adlı hissede emirleri nedeniyle Aref Ghafouri ve Eren Çayır adlı yatırımcılar hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 22 Haziran 2023 tarihinden itibaren 1 ay süre ile açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması tedbirlerinin uygulanacağına yer verildi.

22 Temmuz'da bu tedbirler sona ermişti. Tedbirlerin sona ermesinden sonra bu isimler ve diğer 11 kişinin bir hissede yine aynı şekilde emirler verdiği tespit edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Sermaye Piyasası Kurulu, 13 kişi hakkında, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/2 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle? 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 1'inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla? 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca? 13 kişi hakkında 21.08.2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi" denildi.

Yasak alan isimler ise şu şekilde verildi:

Abdulmuttalip Elçi,
Anıl Karaer,
Aref Ghafouri,
Bedri Erdoğan,
Eren Çayır,
Furkan Koçak,
Hacı Eyyup Çam,
İlker İlhan,
İsmail Hulusi Ertan,
Onur Çayır,
Onur Yılmaz,
Talha Erdinç Şahin,
Yüksel Tıraş.

HİSSEDE NELER OLUYOR: SERMAYESİ 37.2 MİLYON, PİYASA DEĞERİ 4.5 MİLYAR TL

Avrupa Yatırım Holding'in sermaye yapısı incelemeye alındığında sermayesinin 37 milyon 250 bin lira olduğu görülüyor. Öz sermayesinin ise 208 milyon 617 bin 581 lira olduğu görülürken önceki günkü kapanış fiyatı ile şirketin piyasa değerinin 4 milyar 514 milyon 700 bin TL olduğu açıklandı.

Yüzde 33.69 oranında halka açık olan şirketin karı ise 15 milyon 469 bin 66 TL.

HİSSEDE YÜKSELİŞ NASIL OLDU?

AVHOL hissesine baktığımızda bundan 6 ay önce hissenin 13.07 olduğu, şimdi ise 121.20 TL'den işlem gördüğü görülüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Sucun cezasi 3 yildan 6 yila kadar hapis ve elde edilen maddi kazanctan az olmamak uzere para cezasi..SPK nin verdigi 6 aylik gecici islem cezası caydirici degil..Savciliga ayrica suç duyurusu yapilarak adli işlem başlatilmali