Yok Artık Bitcoin: Kripto Paralar Çakıldı İşte Düşme Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yok Artık Bitcoin: Kripto Paralar Çakıldı İşte Düşme Nedeni

Son dakika haberi: Kripto para piyasasında bugün sert düşüşler meydana geldi. İşte düşüşün nedeni ve Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralarda son durum.

Kripto Paralar 22 Nisan 2022 17:45 0
Yok Artık Bitcoin: Kripto Paralar Çakıldı İşte Düşme Nedeni

Yok artık Bitcoin: Dakikalar içinde çakıldı.

Kripto para birimlerinde hafta başında başlayan yükseliş dakikalar içinde sona erdi ve yerini düşüşe bıraktı. Gelen son dakika bilgilerine göre Bitcoin, dakikalar içinde 40 bin liralık değer kaybı yaşadı. Bitcoin'in yanı sıra Ethereum'da da kısa sürede ciddi oranda düşüş görüldü ve dakikalar içinde 2800 liraya yakın değer kaybı yaşandı. 

BİTCOİN ÇAKILDI

Gelen son verilere göre Bitcoin, bugün 2 bin 700 dolar civarında değer kaybetti. Sabah saatlerinde 42 bin 500 dolar seviyesinde olan Bitcoin, gece saatlerinde düşmeye başladı. Kısa sürede büyük değer kaybeden Bitcoin, 40 bin dolar seviyesinin altını gördü ve şimdi 39 bin 863 dolar seviyesinde seyrediyor. İşte Bitcoin fiyatında son dakikalarda yaşanan değişimin grafiği:

ETHEREUM 3 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEDİ

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre Bitcoin ile paralel olarak Ethereum fiyatında da düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 3 bin 150 dolar seviyesinde olan ETH, kısa sürede değer kaybetti ve 3 bin doların altını gördü. Son bilgilere göre 1 Ethereum 2 bin 966 dolar seviyesinde seyrediyor.  İşte ETH fiyatında yaşanan değişimin grafiği:

SOL FİYATI

Bir diğer büyük kripto para birimi olan SOL'da da düşüş arttı. Gelen son verilere göre 1 SOL fiyatı 100 dolar seviyesine geriledi. SOLANA'daki düşüş yüzde 8.

XRP fiyatında da sert düşüş yaşandı. son verilere göre XRP yüde 5.57 'lik düşüşle 0.71 dolar seviyesine geriledi.

Bu kripto paraların yanı sıra Türkiye'de en çok alınan bir diğer kripto para olan Doge Coin'de düşüş diğer kripto paralara nazaran az oldu. Yüzde 3 düşen Doge Coin 0.13 dolar seviyesinde seyrediyor. 

DÜŞME NEDENİ BELLİ OLDU

Kripto paralarda başlayan düşüşün nedeni merak ediliyor. Kripto para yatırımcıları, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraların neden gerilediğini araştırıytor. Kripto paralarda düşüş, Fed Başkanı Powell'in açıklaması sonrası başladı. Powell dün IMF toplantısına katıldı ve sıkılaştırmanın devam edeceğini, 3 ve 4 Mayıs günü yapılacak toplantılarda faiz artırımının masada olduğunu söyledi. Faiz artırımının 50 baz puan olarak gerçekleşebileceğini belirten Powell, kararın 4 Mayıs günü açıklanacağını ifade etti.

Fed'ın sıkılaştırmalarının Bitcoin ile altın fiyatları üzerinde baskı kuracağını belirten uzmanlar, Fed'in sıkılaştırma politikalarının sona ermesinden sonra Bitcoin için bir engel olmayacağını , sene ortasında ve sonunda sert yükselişler görüleceğini söylüyor.

GÜNÜN EN ÇOK ARTAN COİN'İ

Büyük kripto paralar düşerken alt coinlerde ciddi yükselişler ve düşüşler meydana geldi. Coinmarket cap 'tan alınan verilere göre bugün en çok artan kripto para Konstrukt adlı kripto para oldu. Sabah saatlerinde 0.00002714 TL seviyesinde olan bu kripto para, hızlı bir yükselişle 0.0002838 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu yükselişle kripto para bir gün içinde yüzde 1000 seviyesinde artış gösterdi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç