YKS'ye Girmekten Kapıda Vazgeçen Kişi: 'Üniversite Zaman Kaybı, İş Kuracağım'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS'ye Girmekten Kapıda Vazgeçen Kişi: 'Üniversite Zaman Kaybı, İş Kuracağım'

YKS'ye gelen, güneş gözlüğünü bırakması istenen öğrenci , bunu reddetti ve sınava girmekten vazgeçti.

Haberler 19 Haz 2022 15:10 12
YKS'ye Girmekten Kapıda Vazgeçen Kişi: 'Üniversite Zaman Kaybı, İş Kuracağım'

YKS'ye girmekten vazgeçti: İş kuracağım, üniversite zaman kaybı.

İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen olayda bir kişi sınava girmekten vazgeçti. 

Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nde dün çok sayıda öğrenci sınava girecekti. Sınav yerine gelen öğrenciler ile aileleri büyük yoğunluğa neden olurken aileler içeri alınmadı ve öğrenciler evrak kontrolü ile üst aramasından geçtikten sonra sınav salonlarına alınmaya başlandı. Bu sırada yaşanan bir olay dikkatleri çekti. 

Bir öğrenci, sınava gireceği okula gözlüğü ile geldi. Güneş gözlüğü ile sınava girmek isteyen öğrenciye oradaki görevliler, gözlüğü emanete bırakmasını istedi. 

Boran Elaldı, isimli kişi ise gözlüğünü emanete vermek istemedi ve sınava girmekten vazgeçti. Sınava girmekten vazgeçen ve bölgeden gitmeye çalışan öğrenciyi diğer veliler ikna etmeye çalıştı.

Çocuğunu okula sınava getiren Vehbi Yıldırım  isimli bir veli hemen onun yanına geldi ve onu ikna ederek sınav salonuna getirdi. Çevredekilerin alkışı ile okulun önüne yeniden gelen öğrencinin bu sefer de kimliğinin yanında olmadığı öğrenildi. 

:Sınava girmekten vazgeçen öğrenciyi ikna ederek sınav kapısına kadar getiren Veli, onu kendi çocuğu yerine koyduğunu söyledi. Güneş gözlüğü ile okula geldiği için sınava alınmayan öğrencinin bu bahane ile sınava girmekten vazgeçmesini gördükten sonra onun yanına gittiğini ve onu ikna ettiğini söyledi. 

ÜNİVERSİTE ZAMAN KAYBI İŞ KURACAĞIM

Bölgede açıklama yapan öğrenci ise zaten sınava öylesine geldiğini, sınava girmeyeceğini, üniversitenin aslında zaman kaybı olduğunu söyledi. İş kuracağını söyleyen Elaldı, eşyalarının sınav öncesi bırakılmasının istendiğini , kendisinin ise eşyaları bıraktığında 7 lira istendiğini söyledi. Zaten üniversite sınavı için 115 lira verdiğini söyleyen , neden daha fazla para vereyim ki diyen öğrenci, sınava girmekten vazgeçtiğini söyledi. 

Peki sizce üniversite okumak zaman kaybı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ülkede 16 17 sene okumak yerine çobanlık yapsaydım şuanda 100ün üstünxe küçük baş 20 nin üstündede büyük baş hayvanım olurdu ama 16 senemi okumaya harcayınca anca başını aldım.Bir ev sahibi olmam için benim 4 5 sene çalışmam lazımki bir evim olsun gelecek kaygısından bugünümüzü düşünemez olduk.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bakın ben üniversite okudum 2015 mezunuyum önlisans 6-7 atam bekliyorum mülakatta gittim bir siyasi partinin üyesi değilsen veya adamın yoksa hiç umut etmeyin ticaret yatkınsanız ticaret yapın ben 14 sene okuduğuma pişman oldum bu ülkedeki kapitalizm olduktan sonra bu ülke olduğu yerde saymaya devam eder
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet okudukta ne olduk fabrikalarda surunuyoz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zeki çocuk 😊