YKS'de büyük değişiklik: Mezunu iş bulamayan bölümler tarih oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS'de büyük değişiklik: Mezunu iş bulamayan bölümler tarih oluyor

Son dakika haberi: Üniversitelerin kontenjanlarına önemli düzenleme geliyor. Gelecek düzenleme, iş hayatını oldukça olumlu etkileyecek.

YKS 29 Ekim 2023 16:07 7
YKS'de büyük değişiklik: Mezunu iş bulamayan bölümler tarih oluyor

YKS'de büyük değişiklik geliyor: Üniversite kontenjanları, iş bulmaya göre değiştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 12. Kalkınma Planına yer verildi. Yayınlanan Kalkınma Planına baktığımızda üniversiteler ve YKS ile ilgili önemli düzenlemelere yer verildiği görülüyor.

Özellikle mezunu çok, istihdam alanı dar olan bölümlere ilişkin düzenleme yapılacağı bildirilirken bu şekilde olan bölümlerin kontenjanlarının azaltılacağı, faaliyet alanı daha geniş olan, iş bulma fırsatı daha fazla olan bölümlere daha fazla kontenjan ayrılacağı bildirildi.

Üniversiteler ve YÖK tarafından yapılacak düzenlemeler sonrası kontenjanlar yeniden belirlenecek ve 2024 YKS'den itibaren değişikliklerin hayata geçeceğine yer verildi.

"Yükseköğretim kontenjanlarının üniversitelerin kapasiteleri ölçüsünde, sektörel işgücü arz ve talebinin mevcut durum ve öngörülerle uyumlu olarak ve bölgesel ihtiyaçların dikkate alınarak belirlenmesi sağlanacaktır" ifadeleri ile yapılan açıklamaya baktığımızda düzenlemeye şu şekilde yer verildi:

"1. Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu yılda en az iki defa toplanacaktır.

2. Mezunların istihdam durumlarının takibinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yazılım geliştirilecektir"

SİZCE HANGİ BÖLÜMLER KAPATILMALI?

Sizce hangi bölümlerin iş bulma ihtimali daha zor? Hangi bölümler kapatılmalı, hangilerinin kontenjanları artırılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YKS NE ZAMAN?

2024 YKS başvurusunun Şubat ayında başlaması ve sınavın Haziran ayı ortasında yapılması bekleniyor. Başvurulardan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
İşletme
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Paramedik
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Mademki bölümler kapitiluyor boşuna mı okuduk ?
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Edebiyat kapatılmalı
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Gelecek devir yazılım