YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih 2023

YKS tercihleri sona eriyor. Peki üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

YKS 8 Ağu 2023 17:25 0
YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih 2023

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023.

2023 yılı üniversitelere giriş sınavı tercihleri için son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklamasında YKs tercihlerinde son saatlere girildiğine yer verildi. Tercih yapmak isteyen adayların 8 Ağustos 2023 tarihi saat 23.59'a kadar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerini yapması gerekmektedir.

Tercihlerini yapan adaylar ise YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversitelere yerleştirme sonuçlarının ardından üniveriste kayıtları ve ek tercihler ne zaman başlayacak? İşte gelen son veriler.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavından alınan puan ile yapılan tercihler 8 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. Tercihlerin sona ermesinden sonra sonuç açıklama sürecine girilecek. 2022 yılında YKS tercih sonuçları, tercihlerden bittikten 10 gün sonra açıklanmıştı. Bu sene de aynı şekilde tercihlerin sona ermesinden sonra 18 Ağustos ya da en geç 21 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları ise 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak. Kayıtlar e devlet üzerinden ya da üniversitelerden yapılacak. Söz konusu duyurulardan bildirimle haberdar olmak için yukarıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç