YKS tercihlerinde kontenjan azaltılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS tercihlerinde kontenjan azaltılacak

YKS tercihlerinde kontenjanların azaltılacağı açıklandı. İşte kontenjanların azaltılacağı iki fakülte.

YKS 9 Haz 2024 0
YKS tercihlerinde kontenjan azaltılacak

Son dakika haberi: YKS 2024 kontenjanları azaltılacak.

2024 yılı Yükskeöğretim Kurumları duyurusu geldi. Gelen duyuruda YKS 2024 yılı tercihlerinde kontenjanların azaltılacağı bildirildi. Başta Hukuk Fakültesi ve Fen Edebiyat olmak üzere 2024 yılı YKS tercihlerinde bölümlerin kontenjanları azalacak ve daha az öğrenci üniversitelere girecek. Peki hangi bölümlerde kontenjan azaltılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?

HUKUK FAKÜLTESİ KONTENJANLARI AZALACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son açıklamada hukuk fakültelerinde bu sene kontenjanların daha da azalacağını bildirdi. Üniversitelerdeki kontenjanların azalacağını ve daha az kişinin hukuk okuyacağını söyleyen Bakan Tunç, "Hukuk fakültelerinin kontenjanlarının 125 binden 100 bine düşürülmesi ile ilgili ve daha sonraki hedeflerde daha da yükseltilmesi özellikle hukuk fakültelerine giriş puanlarının yükseltilmesi ve kontenjanların azaltılması hukuk eğitimindeki kaliteyi artıracak" ifadelerini kullandı.

FEN EDEBİYAT KONTENJANLARI AZALTILACAK

Fen Edebiyat fakültelerine de bu sene düzenleme gelecek. Açıklanacak Yükseköğretim Kurumlarına yerleştirme kılavuzunda Fen Edebiyat Fakültelerine daha az kontenjan verilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 YKS sonuçları 17 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından sonra tercihlerin Temmuz ayı sonunda ve Ağustos ayının başında başlaması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında tercih süreci başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç