YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Üniversite kayıt tarihleri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Üniversite kayıt tarihleri açıklandı

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında YKS tercihlerinde sona gelindiğine yer verilirken üniversite kayıt tarihlerine de yer verildi.

YKS 6 Ağu 2023 10:42 0
YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Üniversite kayıt tarihleri açıklandı

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Sonuçları ne zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023 yılı üniversitelere giriş sınavı sonuçlarına göre üniversite tercihlerinde sona gelindiğine yer verildi. Peki YKS tercihleri ne zaman sona erecek? Üniversite tercihleri bitti mi? Sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte gelen son bilgiler.

TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

2023 YKS tercihleri devam ediyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada tercihlerin 8 Ağustos 2023 tarihinde sona ereceğine yer verildi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuç açıklama tarihi belli değil. Ancak üniversite kayıt tarihleri belli oldu. ÖSYM'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, "YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Bu tarihlere göre tercih sonuçlarının 18 Ağustos'ta ya da 21 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç