YKS Tercihleri Başlıyor: Bu Bölümleri Yazanlara Para Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Tercihleri Başlıyor: Bu Bölümleri Yazanlara Para Verilecek

Birçok kuruluş, bazı bölümleri tercih edecek gençlere karşılıksız burs veriyor. 5500 TL'ye kadar verilecek bursların detayları yazımızda.

Eğitim 25 Tem 2022 12:20 0
YKS Tercihleri Başlıyor: Bu Bölümleri Yazanlara Para Verilecek

2022 YKS tercihleri başlıyor: Bu bölümleri yazacaklara para verilecek.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerle ilgili duyuru gelmiş ve tercihlerin 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağına yer verilmişti. Tercihlerin başlamasına saatler kala öğrenciler, yazacakları bölümleri, üniversiteleri netleştirmeye başladı.

Bazı sektörler, kuruluşlar ise bazı bölümleri yazacak öğrencilere üniversite hayatları boyunca burs vereceğini açıkladı. Açıklamalara baktığımızda aylık burs miktarı 5 bin 500 liraya kadar çıkarken öğrenciler, hangi bölümü yazdıklarında burs alabileceklerini araştırmaya başladı.

İşte YKS tercihlerinde kazandığınızda size burs verilecek bölümler:

Deri Mühendisliği bölümünü yazanlara Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ile YÖK arasında imzalanan protokol kapsamında para verilecek. İlk 20 bine girerek bu bölümü yazanlara 5 bin 500 lira, 20 bin ile 60 bin arasında iken bu bölümleri yazanlara 3 bin 850 lira, 60 bin ile 100 bin arasına girip bu bölümü yazanlara ise 2 bin 250 lira verilecek. Bu oranlar her sene asgari ücret oranında arttırılacak.

Maden Mühendisliği: Bu bölümü yazanlara TİM Maden Sektör Kurulu tarafından İstanbul ve Ankara'daki üniversiteler için ilk 65 bine girip yazanlara , Anadolu Üniversiteleri için ise ilk 100 bine giren öğrencilere burs verilecek. İlk 50 binde olanlara 5 bin 500 lira, 50 ile 65 bin arasında olan öğrencilere ise 2 bin 750 lira verilecek. 

Jeoloji Mühendisliği: TİM Maden Sektör Kurulu tarafından İstanbul ve Ankara'daki üniversiteler için ilk 65 bine girip yazanlara , Anadolu Üniversiteleri için ise ilk 100 bine giren öğrencilere burs verilecek. İlk 50 binde olanlara 5 bin 500 lira, 50 ile 65 bin arasında olan öğrencilere ise 2 bin 750 lira verilecek. 

Jeofizik Mühendisliği: TİM Maden Sektör Kurulu tarafından İstanbul ve Ankara'daki üniversiteler için ilk 65 bine girip yazanlara , Anadolu Üniversiteleri için ise ilk 100 bine giren öğrencilere burs verilecek. İlk 50 binde olanlara 5 bin 500 lira, 50 ile 65 bin arasında olan öğrencilere ise 2 bin 750 lira verilecek. 

Cevher Hazırlama Mühendisliği: TİM Maden Sektör Kurulu tarafından İstanbul ve Ankara'daki üniversiteler için ilk 65 bine girip yazanlara , Anadolu Üniversiteleri için ise ilk 100 bine giren öğrencilere burs verilecek. İlk 50 binde olanlara 5 bin 500 lira, 50 ile 65 bin arasında olan öğrencilere ise 2 bin 750 lira verilecek. 

Tekstil Mühendisliği: Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri tarafından yapılan açıklamada ilk 5 tercihinden biri tekstil mühendisliği olan kişilere 5 bin 500 lira burs verileceği açıklandı. Türkiye geneli tekstil mühedisliği kontenjanı 463. Bu bölümü yazan tüm öğrencilere burs verilecek.

Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ile Açık Deniz Tabanı Uygulamaları: TPAO 'nun alt şireti olan TP-OTC tarafından yapılan açıklamada bu bölümleri seçeceklere 12 ay boyunca ayda 3 bin lira verileceği açıklandı.

YÖKI DESTEK BURSU: BU BÖLÜMLERİ YAZANLARA BİN TL VERİLECEK

YÖK , devlet üniversiteleri bünyesinde biyoloji, kimya, fizik ve matematik ile yapay zeka mühendisliği programlarını yazanlara ve yerleşenlere ayda bin lira destek bursu verecek.

Bunların yanı sıra diğer bölümlere yerleşenlere burs verecek kuruluşlar da var. Detayları için TIKLAYIN

Siz hangi bölümü yazmayı düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

YKS TERCİHLERİ BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç