YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Tarihi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Tarihi 2022

2022 YKS tercihleri başladı. Peki tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi tarihte sonuçları açıklanacak? İşte beklenen tarih.

Sınav 27 Tem 2022 13:18 0
YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Tarihi 2022

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih  duyurusu geldi ve tercihler alınmaya başladı. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınan tercihler 5 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, bu tarihe kadar tercih kılavuzunda belirtilen bölümler için tercihlerini ÖSYM Başkanlığına iletecek. 

Tercihlerini zaten hazırlayan binlerce aday, tercih ekranının açılması ile birlikte tercihlerini yapmaya başladı. Tercihlerini yapan adaylar ise sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda tercihlere ilişkin bilgilere ve sonuçların açıklanması beklenen tarihe yer verdik.

ÖSYM DUYURUSU

Tercih sonuçlarına ilişkin ÖSYM, "Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir" dedi.

SONUÇ TARİHİ

YKS tercihleri 5 Ağustos tarihinde sona erecek. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, YKS sonuçlarına göre bir yere yerleşenler kayıtlarını 22 Ağustos 2022'den itibaren yapacak. 

2021 yılında YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınmış ve sonuçları 31 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. 

Bu sene de tercihler 5 Ağustos'ta bitecek. Sonuçların ise 15 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com özel haberidir. Aktif link ile kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç