YKS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

Son dakika haberi: 2022 yılı YKS sonuçları için geri sayımda son günlere girildi. Peki sonuçlar ne zaman kaçta açıklanacak?

Sınav 15 Tem 2022 14:20 0
YKS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

Son dakika haberi : YKS sonuçlarının açıklanacağı saat.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı geçen ay yapılmıştı. Sınavın yapılmasının ardından milyonlarca aday, sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Adayların en merak ettiği konu sonuçların ne zaman  açıklanacağını konusu oldu. Peki YKS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları nereden açıklanacak? İşte sınav sonuçları hakkında son bilgiler.

YKS SONUÇ TARİHİ VE SAATİ

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucu 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Geçen senelerde olduğu gibi sınav sonucunun erken saatlerde açıklanması beklenyor. 2020 yılında gündüz 12 civarında açıklanan sınav sonuçları, geçen sene sabah saat 8.30'da açıklanmıştı. 

Bu sene de yine sınav sonuçlarının sabah saatlerinde açıklanması bekleniyor. Finans7.com olarak sonuçların geçen sene olduğu gibi bu sene de sabah 8.30 ile 10.00 arasında açıklanmasını bekliyoruz. Sonuç duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

SINAV SONUCU ERKEN AÇIKLANIR MI?

En merak edilen diğer konu ise sınav sonuçları için bir sürpriz gelir mi konusu oldu. Bu konuda net bir bilgi ya da açıklama yok. Beklenen tarih 20 Temmuz tarihi. 

TERCİHLER

YKS tercihlerinde bu sene baraj olmayacak. Yani sınava giren her adaya puan verilecek ve adaylar puanlarına göre tercihlerini yapabilecek. 20 Temmuz'da sonuçların açıklanmasının ardından aynı gün kontenjanların yayımlanması ve tercihlerin en geç Ağustos başında başlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç