YKS Sonrası YÖK'ten Üniversite Tercihleri Hakkında İlk Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Sonrası YÖK'ten Üniversite Tercihleri Hakkında İlk Açıklama Geldi

2022 YKS tercihleri hakkında YÖK'ten , sınav sonrası ilk açıklama geldi. İşte o açıklama ve 2 ile 4 yıllık üniversite bölümlerinin taban puanları ile sıralamaları.

Sınav 20 Haz 2022 13:56 3
YKS Sonrası YÖK'ten Üniversite Tercihleri Hakkında İlk Açıklama Geldi

2022 YKS tercihleri hakkında son dakika açıklaması.

YÖK'ten YKS tercihleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada YÖK Başkanı Özvar, barajın kaldırılmasının, sıralamaların değişeceği anlamına gelmediğini söyledi. 

Erzincan'a giden ve Valiliği ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bir Osmanlı Alimi Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi" konulu panele katılım gösterdi ve bu sene yapılan YÖK'ye değindi.

YKS'nin hafta sonu yapıldığını ve öğrencileri kutladığını söyleyen Özvar, 3 milyon 250 bin kişi ile rekor düzeyde sınavın gerçekleştiğini söyledi. 

YKS TERCİHLERİ VE BAŞARI SIRALAMASI

Bilindiği üzere bu sene YKS tercihlerinde barajlar kaldırıldı. Barajın kaldırılmasının yanlış anlaşılmasını istemeyen Özvar, başarı sıralamasının kalkmadığını, bölümlere başarı sıralaması yetmeyenlerin yerleşmeyeceğini söyledi. 

Tıp, Diş Hekimliği, eczacılık, mühendislik ve hukuk gibi programlarda başarı sıralamasının devam ettiğini söyleyen Özvar, gelecek yıllarda yükseköğrenime talebin daha da artacağını söyledi. 

Hedefin sadece lisans bölümleri doldurmak, üniversiteleri doldurmak olmadığını söyleyen Özvar, hedeflerinin lisans üstü araştırmacı sayısını da arttırmak olduğunu söyledi. 

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2022 yılı YKS sınav sonuçları 20 Temmuz günü açıklanacak. Tercihler için süreç ise sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. YÖK ise bu sene de YÖK Atlas ile adaylara tercihlerde yardımcı olacak. YKS sonuçlarından, tercih sürecinden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

YKS LİSANS VE ÖN LİSANS TABAN PUANLAR

YKS'ye giren adayların en merak ettiği konu bu oldu. Geçen sene yapılan yerleştirmelere göre taban ve tavan puanlar aşağıdaki linklerdedir:

2 yıllık bölümler için TIKLAYIN

4 yıllık bölümler için TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşeyi hallettuniz o kaldı bırakın ya bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 yıldır sınav soruları sanki ilk yüzbin için hazırlanıyor kazık ve zor müfredat dışı gibi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşeyi hallettiniz lisansüstüne mi geldi sıra? Yakında onuda halledersiniz!!!!