YKS, KPSS, DGS, ALES, YDS deprem nedeniyle ertelenecek mi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS, KPSS, DGS, ALES, YDS deprem nedeniyle ertelenecek mi 2023

Son dakika haberi: YKS, ALES, YDS ve KPSS ertelenecek mi? İşte gelen son dakika bilgileri.

Sınav 9 Şubat 2023 13:08 1
YKS, KPSS, DGS, ALES, YDS deprem nedeniyle ertelenecek mi 2023

YKS, KPSS, ALES deprem nedeniyle ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden olurken AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında vefat sayısının 12 bini aştığına yer verildi. Yapılan son dakika açıklamasında Kilis ile Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğine yer verildi. Diğer illerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken gençler, YKS'nin , KPSS'nin ve diğer sınavların ertelenip ertelenmeyeceğini araştırmaya başladı.

NORMALDE YKS BAŞVURUSU BUGÜNDÜ

ÖSYM tarafından daha önce yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvurusunun 9 Şubat'ta başlayacağına yer verilmişti. 9 şubat tarihi geldi ancak bugün ÖSYM, YKS ile ilgili herhangi bir duyuru yayınlamadı. Deprem nedeniyle başvuru tarihlerinin bir süre ertelenmiş olabileceği düşünülüyor. 

OKULLAR TATİL

Deprem nedeniyle tüm Türkiye'de bu hafta da okullar tatil edildi. 10 ilde ise gelecek hafta da okullar olmayacak.

DGS, YDS, YKS, KPSS, ALES ERTELENECEK Mİ?

Deprem nedeniyle sınavların tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceği henüz bilinmiyor. Deprem bölgesinde bulunan gençler, deprem nedeniyle kötü günler geçirdiklerini, bu nedenle sınavların ertelenmesinin daha uygun olacağını söyledi. Sizce ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ERTELEME NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merlezi Başkanlığı ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bu konuda bir açıklama gelmedi. Erteleme olması durumunda duyurunun önümüzdeki haftaya kadar gelmesi bekleniyor. Duyuru gelince bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Bence ALES ve YDS ertelenmeli. Afet bölgesinde yaşayanlar için deprem şoku hala geçmiş değil. Şartların eşitliği açısından deprem bölgesinde yaşayanlara haksızlık yapılmış olur. Ayrıca yüksek lisans ve doktora ilanları Temmuz sonuna doğru açılıyor genelde. Sınavları bu kadar yakın aralıklarla yapmak adaylar için dez avantaj ve bu durumun kimseye faydası yok.