YKS geç başvuru ücreti can yakacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS geç başvuru ücreti can yakacak

Son dakika haberi: YKS geç başvuru için açıklama geldi ve tarihler belli oldu. İşte geç başvuruda ödenecek ücret.

YKS 27 Şubat 2024 0
YKS geç başvuru ücreti can yakacak

YKS geç başvuru ücreti can yakacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvurusu dün sona erdi. Normal süresi içinde başvurusunu yapanlar 27 Şubat 23.59'a kjadar ücretlerini yatırdıklarında başvurularını tamamlamış olacaklar. Başvurusunu yapamayan öğrenciler ise ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Peki YKS geç başvuruları ne zaman başlayacak? Geç başvuru ücreti ne kadar? Hangi bankalara yatırılacak?

Bu konuda ÖSYM'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada süresi içinde başvuru yapamayan adaylar için önümüzdeki hafta geç başvuruların açılacağına yer verildi. Başvuru duyurusu şu şekilde:

"1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında 2024-YKS başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru günlerinde 2024-YKS başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru günlerinde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, sınava başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir"

GEÇ BAŞVURU TARİHİ

Geç başvurular 5 ile 7 Mart tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ CAN YAKACAK

YKS'de normal başvuruda 1 oturum ücreti 295 TL olarak belirlenmişti. Geç başvuruda ise normal ücretin 1,5 katı ödenecek. Geç başvuruda oturum başına ödenecek ücret şu şekilde:

Sadece TYT'ye Gireceklerin Ödeyeceği Başvuru Ücreti: 442,5 TL.

TYT ve AYT'ye Gireceklerin Ödeyeceği Başvuru Ücreti: 885 TL

TYT-AYT ve YDT'ye Gireceklerin Ödeyeceği Ücreti: 1327,5 TL

Geç başvuru başladığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç