YKS geç başvuru ekranı açıldı: İşte TYT, AYT başvuru ücreti 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS geç başvuru ekranı açıldı: İşte TYT, AYT başvuru ücreti 2023

Son dakika haberi: 2023 yılı YKS geç başvurusu hakkında açıklama geldi ve başvuruların başladığına yer verildi.

YKS 27 Mart 2023 10:10 0
YKS geç başvuru ekranı açıldı: İşte TYT, AYT başvuru ücreti 2023

Son dakika: YKS geç başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. Peki YKS geç başvuru tarihi ne zaman? Geç başvurular ne zaman, nasıl yapılacak? Geç başvuru ücreti ne kadar? Hangi bankalara yatırılacak?

2023 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavı geç başvuru ekranı açıldı. Başlayan başvurulara baktığımızda, geçen gün sona eren normal başvuru süresi içinde YKS'ye başvurusunu yapamayanlar için başvuru ekranının yeniden açıldığına yer verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Aday İşlemleri Sistemi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların başladığı ve YKS'ye başvuru yapmak isteyenlerin 3 Nisan 2023 tarihine kadar YKS geç başvurusunu yapabileceğine yer verildi. Peki geç başvuru nasıl yapılacak? YKS 2023 geç başvuru ücreti ne kadar? Sınav ne zaman yapılacak?

YKS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS geç başvurusu yapmak için ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi sayfasına gitmeniz gerekmektedir. ais.osym.gov.tr adresine gittikten sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak.

Burada kırmızı ile gösterilen 2023 YKS kısmına tıklayın. Daha sonr aşağıdaki gibi bir sayfa karşınıza çıkacak:

Burada başvuru yap kısmına tıklayarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapın. Eğer ÖSYM şifreniz yoksa sağ üstteki edevlet girişi kısmından da giriş yapabileceksiniz. Giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi eksiksiz şekilde doldurarak başvurunuzu yapın.

BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÜCRETİ

Başlangıç Tarihi :27.03.2023 10:00
Bitiş Tarihi :03.04.2023 23:59
Sınav Ücreti:Her oturum için 115 TL
Ödeme Yerleri:ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Başvuru tarihleri ve bilgileri yukarıdaki gibi verilmiştir. Başvurusunu yapanların, başvuru yaptığı her oturum için 115 liralık ödeme yapması gerekmektedir. Başvuru ücreti ise sadece ÖSYM kartlı ödeme sistemi üzerinden alınıyor. Bankalardan para alınmıyor. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç