YKS Ek Tercihlerinde AÖF Şoku: Taban Puanlar Rekor Kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Ek Tercihlerinde AÖF Şoku: Taban Puanlar Rekor Kırdı

YKS ek tercihlerinde AÖF yazan binlerce adaya şok geldi. AÖF bölümleri rekor taban puanla kapattı.

Eğitim 19 Eylül 2022 21:32 5
YKS Ek Tercihlerinde AÖF Şoku: Taban Puanlar Rekor Kırdı

YKS ek tercihlerinde AÖF puanları rekor kırdı.

Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucuna göre ek tercihler geçtiğimiz hafta yapıldı. Tercihlerin ardından beklenen açıklama geldi ve sonuçlar bugün kamuoyuna açıklandı. Açıklanan sonuçlara bakıldığında yine on binlerce adayın boşta kaldığı görülüyor.  YÖK'ten kontenjanlarla ilgili yapılan son dakika açıklamasında ""Hem ilk yerleştirmeler hem de ek yerleştirmelerde yükseköğretime erişim açısından önemli bir başarı elde edilmiştir. Ek yerleştirmeyle birlikte yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96.015’ten 19.358’e düşmüştür." ifadeleri kullanıldı ve kontenjanların yüzde 99'luk kısmının dolduğuna yer verldi.

PUANI TUTMASINA RAĞMEN ON BİNLERCE ADAY YİNE YERLEŞEMEDİ

Bilindiği üzere YKS ek tercihlerinde adaylar puanının tutmadığı yeri yazamıyordu. 200 puan alan 200.1 puanlık yeri dahi yazamıyordu. Ancak buna rağmen on binlerce aday yerleşemedi ve boşta kaldı. 

AÖF PUANLARI REKOR KIRDI

Açıklanan ek tercih kılavuzuna baktığımızda 20 binden fazla AÖF kontenjanı olduğu görülüyordu. Bu adayları bir nebze olsun sevindirirken tercih sonuçları adayları üzdü. Ek tercih sonucu taban puanlar henüz açıklanmadı ancak AÖF yazan binlerce aday, puanı tutmasına rağmen yerleşemedi. Bu da puanların ciddi oranda yükseldiği anlamına geliyor. İlk tercihlerde 50 puan yükselen bölümlerin taban puanı bu tercihlerde daha da arttı.

Adaylar AÖF'e ek kontenjan verilmesini ve 3. tercihlerin alınmasını istiyor. Sizce ek kontenjan verilip yeniden tercihler alınmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

3. tercihler hakkında açıklama henüz gelmedi. Olup olmayacağı belli değil. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben ve buradaki bütün öğrenciler okulu bıraktı, sizin bizler için yapabileceğiniz bir şey anca bu kadar olur,
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3. ek tercih yapılsın puanlamalar düşürülsün
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
olsa ne olacak birde yerleşmeyen 2 de yerlesmeyen 3 ucuncudemi yerleşecek en düşük yer yazdığım halde yerlesemedim psikolojimizle oynamayın iyi ce soğuttunuz okuldan dahada girmem lanet olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet ek tercih tekrar olsun ve puanlar biraz düşürülsün açıköğretim olarak da bağa düşsün puanlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
234 puanla hiç bir yere yerleşemedim tercihlerimi 200 puan la alan yerlere yapmama rağmen olmadı 1 yılım yine heba oldu yazıklar olsun..